Button: Nesporazum me je stal stopničk

Avtor prispevka: , objavljeno 9. novembra 2014 .

Jenson Button je po VN Brazilije dejal, da bi lahko stal na stopničkah za zmagovalce, če ne bi med dirko prišlo do nesporazuma ob vpoklicu v bokse.

Dirkač McLarna je dirko končal na četrtem mestu, a je Britanec prepričan, da bi se lahko boril s Felipejem Masso za najnižjo stopničko na odru, a je moral pred zadnjim postankom odpeljati še en krog. Britanca pa je najbolj navdušil napet, toda pošten in čist dvoboj s Kimijem Raikkonenom.

“Vse je šlo kot po maslu, do zadnjega postanka,” je povedal Button. “Prišlo je do nesporazuma, kdaj moram na menjavo, zaradi česar sem moral odpeljati še en krog. To me je najbrž stalo stopničk. Škoda, da nismo mogli slediti Massi, toda dirka je bila vseeno odlična. Zares sem užival.

Eden najboljših delov dirke je bil moj dvoboj s Kimijem. Ko se boriš z njim, je vse skupaj vedno na meji, toda nikdar ne gre čez njo. Res sem užival v dvoboju.”

Buttnov moštveni kolega Kevin Magnussen se je zaradi hude obrabe gum moral zadovoljiti z devetim mestom. “Razočaran sem. Gume so se mi zelo obrabljale. Ves čas sem pazil nanje, toda ni šlo,” je povedal.