Button: Izneverili smo se športnemu duhu F1

Avtor prispevka: , objavljeno 17. avgusta 2016 .

Aktualni dirkač ekipe McLaren in nekdanji svetovni prvak Jenson Button je v pogovoru za Autosport opozoril, da je ekipa Mercedesa dolžna poskrbeti za boljši »šov«, kot je trenutno.

»Najpomembnejše bi moralo biti dejstvo, da se lahko tudi druge ekipe in dobavitelji motorjev borijo na vrhu, kajti Formula 1 potrebuje nekaj več kot le medsebojni boj dveh dirkačev. Tako smo se izneverili športnemu in tekmovalnemu duhu, ki ga je  Formula 1 nekoč imela,« je bil oster Button. Ekipa McLarna se z motorjem Honde zelo trudi, medtem ko ekipa Mercedesa sama kraljuje na vrhu. »Z njunim bojem ostali dirkači v bistvu nič več nimamo. Mene ne zanima kdo izmed njiju zmaguje in kdo ne, ampak predvsem kakšne možnosti imamo ostali,« je dodatno pojasnil Button.

Tudi Button prizna, da je v Formuli 1 še nekaj potenciala, kar smo videli tudi na letošnji dirki v Barceloni kjer je zmagal Max Verstappen, potem, ko sta se Mercedesova dirkača v medsebojnem boju izrinila iz dirke. »Ta dirka je bila vsem všeč, saj je bilo veliko ekip, ki so se medsebojno borile za čim boljšo pozicijo, tudi za zmago. Takšne dirke v bistvu ni bilo že več let. Upam, da jih bo lahko v prihodnosti še več,« je Button le pokazal nekaj optimizma.

Večina prevlado Mercedesa vidi predvsem v njihovem pogonu, torej motorju, kar povzroča manjšo konkurenčnost ostalih ekip. »Mislim, da ne smemo gledati in kazati s prstom le na motor, saj je veliko ekip s podobnimi karakteristikami motorjev, pa niso konkurenčne. Očitno se gre tu za celoten paket, kot radi temu rečemo. Imajo talentirane posameznike, ne le dirkača, ampak tudi tehnike in inženirje. Imajo izvrsten avto in tako je lahko njihov celoten paket fantastičen. Očitno so znali bolje izrabiti pravila, kot smo jih ostali,« je pojasnil Button. Verjetno tudi on upa, da bodo nova pravila v naslednji sezoni zmanjšala njihovo trenutno prednost.

Glede pozicije McLarna v naslednji sezoni je Button brez posebnih predvidevanj. »Zagotovo lahko rečemo, da bodo tudi sedanje tri najboljše ekipe ohranile svojo pozicijo in bodo tako tudi naslednjo sezono zelo močne. Upam, da se bomo lahko lažje borili proti njim, kot se to sezono. Naši napredki in naše osebje to lahko zagotovijo, ne morem pa trenutno govoriti kje bomo pristali,« je pogovor zaključil Button.

1 Comment
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje