Button dobil drugi dan

Avtor prispevka: , objavljeno 29. januarja 2014 .

Jenson Button in McLaren sta se pobrala po težavah, ki so jih imeli prvi dan v Jerezu. Drugi dan je Britanec postavil najhitrejši čas kroga, 1:24.165.

Stezo v Jerezu je čez noč namočil dež, zato so se pri Pirelliju odločili izvesti od letos naprej obvezno testiranje dežnih gum, ki naj bi bilo na sporedu v petek. Ker dež steze ni dovolj namočil, so jo dodatno namočili s cisterno in Pirelli je ekipam lahko ponudil nove dežne gume, ki v sekundi odvedejo 65 litrov vode, za razliko od starih dežnih gum, ki so odvajale do 60 litrov.

Steza se je popoldan že povsem posušila, do takrat pa je največ kilometrov nabral Mercedesov dirkač Nico Rosberg – kar 97, kar je več, kot so jih zbrali vsi dirkači prvi dan testiranj.

Za razliko od Mercedesovega dirkača pa so Renaultovi kupci motorjev skupaj odpeljali le 19 krogov. Osem jih je nabral Sebastian Vettel v novem Red Bullu RB10, potem pa mu je ponagajal sistem za shranjevanje električne energije. Preostanek krogov je prispeval Caterhamov dirkač Marcus Ericsson, a se je kaj kmalu z enakimi težavami kot Vettel, ustavil na stezi. Najmanj sreče je imel dirkač Toro Rossa, Danil Kvyat, ki sploh ni mogel zapeljati iz garaže.

Od osmih dirkačev, ki so zabeležili čas, je bil na koncu najhitrejši Button, ki je prvič preizkusil McLarnovega MP4-29. Kimi Raikkonen, ki je bil najhitrejši včeraj, je bil šest desetink sekunde počasnejši in je zasedel drugo mesto. Tretji je bil še en Finec Valtteri Bottas, ki je za rojakom Raikkonenom zaostal še pol sekunde.

Rosberg je bil edini, ki se je posvetil daljšim nizom krogov, zato ne preseneča, da je bil njegov najboljši čas šele četrti najboljši. Nemec je bil hitrejši od Sergia Pereza v Force Indiji, ki je testni dan zaključil predčasno, ko se je v prvem ovinku njegov dirkalnik VJM07 ustavil zaradi tehničnih težav.

Esteban Gutierrez je za rojakom Perezom zaostal skoraj pet sekund, bil pa je hitrejši le od Vettla in Ericssona.