Buttna ni strah prihoda Alonsa

Avtor prispevka: , objavljeno 25. oktobra 2014 .

Dvokratni svetovni prvak Fernando Alonso ob koncu letošnje sezone zapušča ekipo Ferrari in najverjetneje sledi preskok v McLaren. Tam ga poleg tridesetih milijov evrov s strani Honde čaka tudi Jenson Button, katerega pa ni strah, da se ob Špancu ne bi dobro znašel: »Zame ni nič razlike delati z dirkačem, ki je višje ali nižje uvrščen na lestvici. Prav tako ni nič drugače delati s svetovnim prvakom, nimam odpora proti temu.

V preteklosti sem delal že z Villeneuvom in Hamiltonom. Torej ne vidim razloga zakaj bi se bal Alonsa. Spoznati bo moral nove ljudi, se naučiti delati z njimi. Torej veliko stvari je še, ki jih ni vidnih od zunaj.« Sicer za enkrat še ni znano ali bo pri McLarnu ostal Button ali Magnussen, a Button je prepričan vase: »Rad delam z ekipo, prav tako so tudi oni zadovoljni z mano.

Skupaj razvijamo dirkalnik in se dobro razumemo, predvsem na tehničnem področju. Verjamem, da sem pravi za ekipo. Tudi Kevin je dober, a v ekipo je prišel neizkušen. Veliko smo ga naučili in moram reči, da imama zelo podoben način dela in predvsem občutek za dirkalnik. Rad sem delal s Kevinom.«

Foto: McLaren