Budkowski: Razlike do najboljših bodo manjše

Avtor prispevka: , objavljeno 27. januarja 2019 .
Izvršni direktor moštva Renault Marcin Budkowski meni, da bodo razlike med najboljšimi tremi ter ostalimi moštvi zaradi novih pravil v letošnji sezoni manjše kot so bile v pretekli sezoni. Cilj novih pravil na področju aerodinamike je konstrukcija dirkalnikov, ki bodo lažje sledili dirkalniku pred seboj ter s tem omogočili večje možnosti za prehitevanje.
Budkowski meni, da bodo nova pravila v največji meri vplivala na vodilna tri moštva, torej Mercedes, Ferrari in Red Bull, ker so imela veliko prednost ravno pri pravilih iz minulih sezon. Sedaj pa se naj bi ta velika prednost precej zmanjšala. O zmanjšanju pomena aerodinamike je dejal:
“Ne bom govoril o konkretnih številkah, toda lahko zagotovim, da je razlika v primerjavi z lansko sezono kar velika.Težko je govoriti o tem ali je ta razilka tako velika samo pri nas ali tudi pri drugih. Menim pa, da je ta razlika še večja pri najboljših moštvih, saj so imeli najhitrejši, kompletnješi dirkalnik. Tako bodo sedaj storili večji korak nazaj.”
“So pa tudi bolje pripravljena na to, da se novih pravilom hitreje in bolje prilagodijo. Sposobna so hitro priti nazaj na najvišji nivo.Trenutno je težko reči kdo je storil večji korak nazaj in kdo naprej. Menim pa, da bodo razlike do najboljših manjše kot v pretekli sezoni, saj nas nova pravila zelo omejujejo.”
Moštvo Renault je lansko sezono zaključilo na četrtem mestu v seštevku konstruktorjev. Njihov cilj za letošnjo sezono pa je čim bolj zmanjšati razliko do najboljših treh moštev. Kot je še dodal Budkowski bi bilo nerealno pričakovati, da bi se jim povsem približali najboljšim trem.
“Potrebno je biti realen. Če pogledamo minulo sezono je zmanjšati zaostanek 1,5 sekunde med zimskim premorom praktično nemogoče.”
“Ta sprememba pravil ima lahko določen vpliv na razmerje moči. Tudi v ospredju je prišlo do takšnih in drugačnih sprememb, ki bodo lahko imele svojo vlogo, vendar mi na te ne moremo vplivati. Naš cilj je izdelati najboljši možen dirkalnik in z njim doseči najboljše možne rezultate ter tako doseči naše cilje.”
“Če bomo dosegli naše cilje pri razvoju dirkalnika potem bomo zagotovo napredovali in bili boljši v primerjavi z lansko sezono. Potem pa so tu še ostali konkurentje, če ti ne bodo najbolje opravili svojega dela pa bo to za nas še bolje.”
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish