Bridgestone zavrnil možnost vrnitve v Formulo 1

Avtor prispevka: , objavljeno 29. marca 2017 .

Bridgestone se kot dobavitelj pnevmatik ne bo vrnil nazaj v Formulo 1 je poudaril Robin Shaw, vodja Bridgestona za Evropo v pogovoru za City A.M.

»V bližnji prihodnosti še nismo pripravljeni, da bi naredili korak naprej in se vrnili v Formulo 1. Vse svoje sile in čas trenutno usmerjamo v olimpijske igre,« je pojasnil Shaw.

Z začetkom marca so namreč predstavniki izdelovalca pnevmatik Bridgestone izjavili, da bodo do konca leta 2024 finančno in drugače podpirali vse olimpijske igre, tako letne kot zimske. Razlog za takšno odločitev naj bi, po njihovih izjavah, bilo mnenje, da njihove pnevmatike niso dovolj privlačne, in tako so prišli do zaključka, da je bolje podpreti olimpijske igre, kot pa se vrniti nazaj v Formulo 1.

Verjetno je razlog za to odločitev tudi v dejstvu, zaradi katerega so zapustili Formulo 1, saj so sami priznali, da niso v stanju zagotavljati boljših pnevmatik. »Priznamo, da še vedno nismo zmožni zagotavljati boljše kvalitete in tako zadovoljiti zahteve Formule 1, ki želi čim bolj kvalitetne pnevmatike, da jih nato pripeljejo do meja vzdržljivosti. Na koncu je naša odgovornost, če pnevmatika poči,« je dodal Shaw.

Bridgestone je nazadnje dobavljal pnevmatike med leti 1997 in 2010 in že tudi takrat so kot razlog za umik poudarili vse večje zahteve po razvoju in inovativnosti, ki jim niso več bili kos. Kljub vsemu, pa so ostali dobavitelji za Super Formulo na Japonskem, ki velja za valilnico novih dirkačev. »Marketing je ključ do uspeha, zato je prevladala odločitev za olimpijske igre,« je obrazložil Shaw.

Bridgestone tako stavi vse na olimpijske igre. »Osebno sem ljubitelj Formule 1 in si rad ogledam tekme. Sem pa osebno tudi bolj vesel, da investiramo v olimpijske igre in ne v Formulo 1,« je še zaključil Shaw.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj