Briatore: Rossi, zaključi kariero, nisi Ibrahimović!

Avtor prispevka: , objavljeno 17. decembra 2020 .

Flavio Briatore se kot menedžer Fernanda Alonsa prihodnjo sezono vrača v paddock Formule 1, s tem pa bo deležen nekoliko večje pozornosti medijev, kot po navadi, tako pa bomo zagotovo pogosteje slišali njegove neredko kontroverzne izjave.

Alonso se bo pri 39 letih starosti prihodnjo sezono vrnil v Formulo 1 kot dirkač Renaulta, s katerim je pred 14 leti osvojil svoj drugi naslov svetovnega prvaka, kar za njegovega menedžerja Briatoreja ni sporno, zagoreli Italijan pa po drugi plati meni, da bi se moral devetkratni motociklistični svetovni prvak Valentino Rossi, ki bo februarja dopolnil 42 let, umakniti iz dirkanja, da bi se ga vsi zapomnili, kot velikega šampiona.

“Rossiju svetujem, da konča z dirkanjem, saj se ga želimo spominjati, kot velikega šampiona,” je Briatore dejal v pogovoru za Radio Radio, “Včasih je starost pomembna. Vale je velik prvak, osvojil je vse, toda pride dan, ko je treba nehati saj z leti izgubiš motivacijo,” meni Italijan, ki je kariero motociklističnega dirkača primerjal s kariero nogometaša Zlatana Ibrahimovića. “Ibrahimovič je pri 39 letih še vedno popolnoma konkurenčen igralec. Je izjemen primer, ki je celo življenje posvetil športu in nikoli mu ni spodletelo. Toda povsem drugače je, če te brcajo v gleženj, ali pa pri 300km/h zgrešiš ovinek in padeš. Eno je biti nogometaš, nekaj povsem drugega pa je biti dirkač. Pri teh letih se spremenijo refleksi, vse je drugače,” je prepričan Flavio.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj