Briatore: Hamilton pri Ferrariju? Bolje da denar vložijo v dirkalnik!

Avtor prispevka: , objavljeno 28. decembra 2019 .

Flavio Briatore meni, da je za Ferrari bolje, če Lewisu Hamiltonu ne ponudijo pogodbe in denar, ki bi ga sicer odšteli zanj, vložijo v razvoj dirkalnika.

Govorice o prestopu Hamiltona k Ferrariju so vse glasnejše, po mnenju Eddija Jordana, ki je pogosto pravilno napovedal prestope pa pravi, da bo Britancu v Maranello sledil tudi Toto Wolff. Toda Briatore, nekdanji šef moštev Benetton in Renault meni, da Wolffa pri Ferrariju ne bomo videli, šefom rdečega moštva pa svetuje, da se raje osredotočijo na Charlesa Leclerca in razvoj dirkalnika.

“Če bi izbiral med Hamiltonom in Leclercom bi raje izbral Charlesa, ki je tudi cenejši,” je povedal. “Kar pa se tiče Wolffa, ne vidim smisla v tem, da bi se preselil v Maranello, saj je delničar pri Mercedesu. Ferrari potrebuje vodjo, najpomembnejši pa je dirkalnik. Renault je vložil veliko denarja v Daniela Ricciarda, a se je izkazalo, da bi bilo bolje ta denar vložiti v dirkalnik. Ferrari mora svoj dirkalnik izboljšati tako, da bodo za Mercedesom zaostajali le še pol desetinke sekunde na krog, šele potem bo dirkač tisti, ki bo naredil razliko,” je še dodal.