Brezkompromisni Magnussen: Umrl bom v dirkalniku

Avtor prispevka: , objavljeno 2. maja 2018 .

Kevin Magnussen si je v štirih sezonah nastopanja v Formuli 1 prislužil sloves brezkompromisnega dirkača, a Danec pravi, da so tveganja in agresivna vožnja nujno potrebna, če voziš za moštvo iz sredine vrstnega reda. Magnussen se je v preteklih dirkah zapletel s kar nekaj dirkači, najbolj “slaven” pa je bil dotik z Nicom Hulkenbergom na VN Madžarske lani, ko naj bi Nemca zrinil s steze. Dirkač Renaulta se je z njim soočil, Magnussen pa mu je podal oster odgovor, s katerim si je prislužil naziv Kevin “Suck my balls” Magnussen.

Nazadnje je dirkač Haasa karbon okrog sebe lomil na VN Azerbajdžana, ko je zadel z dirkačem Toro Rossa, Pierrom Gaslyem. Ta ga je označil za najnevarnejšega dirkača, s katerim je kdaj koli dirkal, vendar pa Magnussena obtožbe ne ganejo, niti ne obžaluje svojega agresivnega prostopa k dirkanju.

“Dirkam ostro” je priznal dirkač moštva Haas. “V moštvu iz sredine vrstnega reda ti točke niso zagotovljene in včasih nimaš ničesar za izgubiti. Morda dobiš kazen, lahko ostaneš brez prednjega krilca, toda nič ne tvegaš, če si enajsti, zato moraš poizkusiti. Včasih moraš biti precej bolj agresiven v bojih.”

Svoj pristop pa bi bil pripravljen spremeniti le, če se bi kdaj znašel v položaju, ko bi na vsaki dirki lahko osvojil točke. “Če se boriš za naslov prvaka, moraš videti širšo sliko. Spremeniti moraš pristop. Če bi se boril za naslov, bi dirkal povsem drugače,” je pojasnil in dodal, da njegovo preživetje, ko sedi v dirkalniku, ni na vrhu prioritet: “Ne maram kompromisov. Dal bom vse od sebe. Umrl bom v dirkalniku. Tvegal bi tudi svoje življenje, absolutno. Ko na glavo poveznem čelado in vozim na dirki, zame drug svet ne obstaja. Rad imam svojo družino in uživam v številnih stvareh v življenju, toda ko sem v dirkalniku, je vse drugo nepomembno.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish