Brez kazni v incidentu Rossija in Marqueza

Avtor prispevka: , objavljeno 14. septembra 2019 .

Komisarji zveze FIM so se odličili, da zaradi njunega obnašanja na kvalifikacijah v Misanu ne kaznujejo ne Valentina Rossija ne Marca Marqueza. “Ker sta bila pred dogodkom kroga obeh dirkačev izbrisana zaradi vožnje izven označene proge, v zvezi z incidentom ne bomo ukrepali,” so sporočili.

Marquez je v zadnjem hitrem poizkusu vozil za Rossijem, ki je zapeljal na zelen del proge, zaradi česar je bil njegov krog razveljavljen. Marquez, ki je še vedno vozil svoj hitri krog, je Italijana, ki kljub napaki ni popustil, prehitel pri visoki hitrosti in nato tudi sam napravil napako. Rossi ga je dohitel in nato znova prehitel v 14. ovinku, manever pa je bil na las podoben tistemu iz Malezije 2015, v katerem je Rossi Marqueza prisilil v padec. Tokrat sta oba ostala na dveh kolesih, po kvalifikacijah pa sta dejala, da v hitrih krogih nista vedela, da sta zapustila stezo, zato sta še naprej vozila na vso moč, vse do štirinajstega zavoja.

Marquez je dejal, da ni vedel, zakaj ga je Rossi prehitel, kar na kvalifikacijah ni v navadi, Rossi pa je Španca pred svojimi domačimi navijači obtožil, da mu je namerno želel škodovati in mu pokvariti krog.