Brez DRS bi bile dirke Formule ena v 2022 zelo dolgočasne

Avtor prispevka: , objavljeno 28. marca 2022 .

Charles Leclerc meni, da bi bile letošnje dirke Formule ena zelo dolgočasne, če dirkalniki ne bi imeli sistema DRS, moštveni kolega Sainz pa predlaga zmanjšanje njegovega vpliva, saj naj bi bila prehitevanja z njim prelahka.

Vodilni v točkovanju svetovnega prvenstva 2022 je v Savdski Arabiji po nekaj krogov trajajočem dvoboju z Maxom Verstappnom, ki je vključeval tudi veliko taktiziranja z uporabo sistema DRS, moral priznati poraz in se zadovoljiti z drugim mestom.

Pred tednom dni smo v Bahrajnu, na uvodni dirki sezone videli podoben obračun med omenjenima akterjema, kjer pa je bil, tudi zaradi pametne taktike pri uporabi DRS, uspešnejši Monačan.

Leclerc in Verstappen sta v enem izmed zadnjih krogov dirke močno zavirala pred detekcijsko točko sistema DRS, ki dirkaču, ki vozi znotraj ene sekunde zaostanka do drugega, omogoči uporabo sistema DRS. Prav ta igra pa se je na koncu izkazala za odločilno.

Formula ena letos nastopa z novo generacijo dirkalnikov, za katere so mnogi upali, da bodo vmesna točka pred slovesom sistema DRS, a Leclerc meni, da brez pomičnega zadnjega krilca, ki na ravninah zmanjša zračni upor in omogoči višjo hitrost, na stezi ne bi videli veliko dogajanja.

“DRS mora za zdaj ostati na dirkalnikih, sicer bi bile dirke precej dolgočasne,” meni dirkač Ferrarija. “Letos je sicer lažje slediti drugemu dirkalniku, kar je dober korak naprej, toda še vedno ni dovolj, da bi se lahko poslovili od DRS-a. Delno mi je celo všeč, saj je postal del taktike, ki jo oblikuje vsak dirkač, kar se tiče obrambe in napadov. DRS je zdaj del dirkanja.”

Verstappen, zmagovalec Savdske dirke, je prepričan, da brez DRS-a Leclerca ne bi mogel prehiteti. “Brez DRS-a ne bi nikoli prišel mimo,” je povedal po dirki. “Mislim, da smo na tem področju še vedno preveč občutljivi. Seveda je na nekaterih stezah drugače in je lažje prehitevati, kot na drugih, toda za zdaj se mi zdi, da bi brez DRS-a danes v cilj pripeljal na drugem mestu.”

Nizozemec je razkril, da pri sledenju drugim dirkačem veliko vlogo igrajo tudi gume, ki včasih onemogočijo možnost priprave prehitevanja. “Letošnji dirkalniki omogočajo vožnjo bližje drugim dirkalnikom, vendar je več odvisno od gum. Trša različica dovoli, da voziš bližje, kot druge zmesi, saj se začnejo preprosto razpadati po nekaj krogih vožnje za drugim dirkalnikom.”

Letošnji dirkalniki so še nekoliko težji, kot v preteklih sezonah in dosegajo skoraj 800kg teže, tudi to pa po mnenju aktualnega svetovnega prvaka, povzroča dodatne obremenitve gum. “Teža dirkalnikov gume preobremeni, zato bo glede tega v bodoče treba nekaj ukreniti,” je pripomnil.

Carlos Sainz, ki je bil na dirki v Džedi tretji, se sicer strinja, da je brez DRS težko prehitevati, vendar meni, da bi bilo morda treba nekoliko zmanjšati njegov učinek. “Dan danes je brez DRS-a nemogoče prehitevati. Brez tistih treh ali štirih desetink sekunde, ki jih prinese DRS na vsaki ravnini, bi bilo nemogoče prehiteti drugi dirkalnik. Toda morda bi morali njegov učinek nekoliko zmanjšati, da bi dal nekoliko manjšo prednost pri uporabi. Nekatera prehitevanja so dan danes nekoliko prelahka.”

Foto: HB Press

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish