Brez dogovora o planu testiranj za leto 2014

Avtor prispevka: , objavljeno 9. maja 2013 .

Ekipe so bile proti spremembam največ  12-dnevnim testiranj, a v naslednjem letu nas čaka zelo velika sprememba tehničnega pravilnika, zaradi česar bi vsem prav prišel kakšen testni dan z dirkalnikom za leto 2014. Trenutno je najbolj aktualno dodatno testiranje v januarju, a velika neznanka ostajajo ostali testni dnevi.

Torej težava je v tem, da želi pet ekip 12 dni testiranj v januarju in februarju, pet  15 dni v obeh mesecih in ena samo 12 dni v februarju. Kakorkoli že, trenutno ostaja vsaj maksimalno število testnih dni pred sezono nespremenjeno – 12. Štiri ekipe si želijo teh 12 dni porabiti za tri štiri dnevna testiranja. Torej ekipe so glede testiranj zelo razdeljene, predvsem, če tu omenimo še Ferrarijev predlog, kjer so Italijani predlagali še 9 testnih dni med sezono (predlo je podprlo skupaj 5 ekip).

Verjetno bo potrebno o testnih dneh odločati vrhovnemu svetu FIA, so se pa ekipe strinjale, da za testiranja mladih dirkačev porabijo samo en test. Testiranje mladih dirkačev naj bi bilo po trenutnih planih izvedeno v Silverstonu med veliko nagrado Nemčije in Madžarske (med sedmim in osemindvajsetim julijem).

Foto: FIA