Brawn želi šest šprint dirk za leto 2023

Avtor prispevka: , objavljeno 24. aprila 2022 .

Ross Brawn želi ponovno predložiti načrt za izvedbo šestih šprint dirk v prihodnji sezoni. O tem naj bi se z moštvi pogovarjali prihodnji teden.

Brawn je sicer želel že letos izpeljati šest šprinterskih dirk, a so njegov predlog moštva zaradi omejitve proračuna zavrnila. Kljub temu pa naj bi bila to tema o kateri bodo v prihodnosti še potekali pogovori. Brawn si namreč želi preprìčati moštva v večje število takšnih dirk.

“V torek bodo potekali pogovori glede povečanja števila šprinterski dirk na šest za prihodnjo sezono.”

“Menim, da moštva vidijo uspeh, ki ga prinašajo takšne dirke. Lansko leto, z lanskimk dirkalniki nismo natančno vedeli kako se bodo stvari odvijale. Sedaj lahko vidimo, da ta filozofija sovpada z novimi dirkalniki.”

“Optimistično pričakujem, da so tudi ostali v tem vidijo dodano vrednost. Menim, da je celoten vikend bolj zanimiv tudi za navijače. S kvalifikacijami v petek dosežemo tri dni akcije na stezi.”

Prioriteta na prihodnjem sestanku je tako dogovor števila šprint dirk za sezono 2023 in ne morebitna sprememba formata.

“Najpomembneje, da se dogovorimo za število šprint dirk v letu 2023. Upam na vsaj šest. Nadalje pa se lahko pogovarjamo o morebitni spremembi samega formata.”

Ena takšnih sprememb, ki je po besedah Brawna pozitivno vplivala na današnje dogajanje je povečanje števila dobitnikov točk na osem.

“S tem smo želeli narediti dirko bolj privlačno za moštva sredine tabele. Tudi pnevmatike so bile danes prave za šprint dirko, so imeli številni ob koncu težave z obrabo. Na običajni dirki bi dirkači zapeljali na menjavo in tako bi se dirka odločila na podlagi strategije. Dirka je bila zelo zanimiva. Dirkači so skozi krog sledili dirkalniku pred seboj in ga tudi prehiteli.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj