BRAWN: VETTEL bo pri ASTON MARTINU vstopil v velike čevlje PEREZA

Avtor prispevka: , objavljeno 10. decembra 2020 .

Vettel je podpisal pogodbo z ekipo Racing Point, ki se bo v prihodnjem letu imenovala Aston Martin, ker želi večinski lastnik Lawrence Stroll s tem povečati tržno vrednost blagovne znamke. Toda prihod Nemca je šel na škodo Sergia Pereza, zmagovalca zadnje dirke VN Sakhirja.

Mehičan trenutno zaseda četrto mesto in za tretjim Maxom Verstappnom iz Red Bulla zaostaja le za 64 točk, vendar bi lahko bila razlika manjša, če Perez zaradi okužbe s koronavirusom ne bi izpustil obeh dirk v Silverstoneu. Na drugi strani ima Vettel tačas le 33 točk, njegov moštveni kolega pri Ferrariju Charles Leclerc pa jih je zbral 98. Skoraj polovico svojih točk je Vettel osvojil s tretjim mestom na VN Turčije. Kljub temu, da je štirikratni svetovni prvak, pa Ross Brawn pravi, da bo moral Vettel pri novi ekipi vstopiti v velike čevlje Pereza.

Ross Brawn pravi, da bo moral Sebastian Vettel, ki bo prihodnje leto dirkal za Aston Martin (tačas še Racing Point), vstopiti v velike čevlje Sergia Pereza.

To je bila povsem zaslužena zmaga Pereza. Prejšnji teden sem dejal, da je Racing Point morda pod svojimi zmožnostmi. No, na zadnji dirki so to popravili in vsa čast celotni ekipi. Bili so na pravem mestu ob pravem času, Checo pa je odpeljal briljantno dirko,” tako Brawn. “Za njegovo zamenjavo, Sebastiana Vettla, sem prepričan, da se bo vrnil močnejši, saj ima trenutno slabše trenutke. A kljub temu bo zanimivo videti, kako se bo to razvijalo. Na nek način ima Seb sedaj nalogo, da zapolni velike čevlje, čeprav je svetovni prvak.

Brawn ugiba, da Racing Point, ki je v ekipi zadržal Lancea Strolla, sina lastnika ekipe, morda sedaj obžaluje svojo odločitev. “Vsi želimo videti, da Perez dirka tudi prihodnje leto. Bila bi tragedija, če ne bo mogel dobiti dirkalnika. Ekipa verjetno mora razmišljati o svojih odločitvah in ga pustiti, ko pa dirka tako dobro.”                 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish