Brawn: Leclerc ne bo ubogal tako kot je Raikkonen

Avtor prispevka: , objavljeno 19. decembra 2018 .

Po mnenju Rossa Brawna Charles Leclerc pri Ferrariju ne bo tako “ustrežljiv” kot je bil Kimi Raikkonen.

Mladi Monačan, ki je za svojo prvo sezono v Formuli 1 prejel nagrado za novinca leta bo v naslednji sezoni zamenjal Kimja Raikkonena pri Ferrariju. Številni že napovedujejo, da se bo že v prvi sezoni v italijanskem moštvu sposoben boriti za naslov svetovnega prvaka. Brawn, ki je igral eno ključnih vlog pri uspehih Michaela Schumacherja pri Ferrariju med leti 1997 in 2006 meni, da čaka Sebastiana Vettela prej zahteven tekmec že znotraj samega moštva.

“Ne morem si predstavljati, da bo Charles Leclerc tako ustrežljiv in ubogljiv kot je bil v nekaterih primerih Kimi,” je v nedavnem intervjuju za uradno stran Formule 1 dejal Brawn.

Štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel je že nedavno dejal, da pričakuje pošten dvoboj z Leclercom na stezi. Kljub temu pa bo Nemec nosil pristisk vodilnega dirkača v moštvo in njihovega glavnega kandidata za osvojitev naslova potem, ko je v letošnji sezoni s svojimi napakami veliko pripomogel k izgubi le tega.

Brawn je dejal, da je bila nemčeva sezona mešnica dobrega in slabega, kljub temu pa se mora tako on kot celotno moštvo izboljšati, če želijo prekiniti dominacijo Lewisa Hamiltona in Mercedesa.

“V Ferrariju je letos prikazal številne dobre predstave in pomagal moštvu napredovati, kljub temu pa na koncu niso dosegli želenega rezultata. Sedaj morajo storiti še korak naprej in osvojiti naslov.”

“Naredil je nekaj ključnih napak, ki so bile na koncu odločilne. Poleg tega je tudi moštvo na nekaterih dirkah sprejelo napačne strateške odločitve.”

Vettel je vodil v točkovanju po prvih desetih dirkah nato pa dobil le še prvo dirko po poletnem premoru. To je bilo tudi posledica napačnega razvoja Ferrarijevega dirkalnika, toda kot meni Brawn bi tu lahko svojo vlogo imel tudi Vettel.

“Kot dirkač moraš biti v stiku s temi stvarmi. Ko sem bil pri Ferrariju in o nečem nismo bili povsem prepričani bi Michael (Schumacher) razbil moja vrata samo, da bi se lahko o tem pogovoril z menoj. Pogovarjal bi se z inžinirji ter trdo delal dokler ne bi bil povsem prepričan v to stvar.”

“To lahko na koncu naredi razliko, saj spodbuja ljudi, da stvri morda pogledajo z drugačne perspektive.”

“Mislim, da ne potrebujejo velikih sprememb, da bi storili tisti zadnji korak.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish