Brawn bi moral pisati pravila

Avtor prispevka: , objavljeno 22. junija 2015 .

Šef moštva Red Bull, Christian Horner je dejal, da bi se morali vodilni možje formule ena obrniti na Rossa Brawna, nekdanjega tehničnega direktorja Ferrarija, ki je bil med drugim v svoji karieri tudi lastnik moštva Brawn GP ter kasneje šefa moštva Mercedes.

Horner je prepričan, da je formula ena s pravili, ki jih narekujejo moštva, zavila v napačno smer, zato meni, da bi moral dirke popestriti nekdo, ki nima interesov znotraj formule ena, kot je naprimer Ross Brawn. “Delovna skupina je uvedla sistem kaznovanja z izgubo štartnih mest, ki je v zadnjih letih postal preveč zapleten,” meni Horner. “Tehnična delovna skupina je sestavila zapletena pravila glede motorjev. Menim, da bi morali odločanje prepustiti nekomu drugemu, ki bi dorekel pravilnik, katerega bi potem postavili pred moštva. Potreben je neodvisen človek. Nekdo, ki trenutno ni vpleten. Ross Brawn naprimer, ki razume poslovno plat, hkrati pa tudi vse izzive, bi moral sestaviti specifikacijo dirkalnika in obliko tehničnega pravilnika.”

Horner je pozval Bernija Ecclestona in predsednika mednarodne avtomobilistične zveze FIA Jeana Todta, da prevzameta pobudo in ekipam naložita, kako mora izgledati formula ena, namesto da iščeta odobravanje ekip. Lastnik komercialnih pravic in krovna organizacija bi morala odločati o tem, kako naj zgleda ta šport.

Ekipam morata na mizo postaviti načrt in jim pokazati, kakšno formulo hočejo. Pred ekipe naj postavita pravilnik, zraven pa obrazec za prijavo k tekmovanju.

Karkoli že iščemo, to iščemo za sezono 2017, toda pomembno je, da naredimo pravi korak. Vsi morajo dojeti, da moramo uprizoriti boljše dirke. Verjetno se bomo morali vsi malce žrtvovati, da to dosežemo, toda ne smemo vleči v smer svojih prednosti. Vse vpletene strani bodo morale popustiti, če hočemo gledalcem ponuditi boljši proizvod,” je prepričan Horner.

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo