Bradl v Sepangu menja poškodovanega Crutchlowa

Avtor prispevka: , objavljeno 28. oktobra 2018 .

Moštvo LCR Honde je potrdilo, da bo Stefan Bradl na dirki v Maleziji prihodnji konec tedna nadomeščal poškodovanega Cala Crutchlowa. Nemec bo tako zagotovo nastopil na dirki prihodnji konec tedna, lahko pa se zgodi, da bo odpeljal tudi zadnjo dirko v Valenciji, saj je obstaja velika verjetnost, da Crutchlow tudi tam še ne bo mogel nastopiti. Bradl bo tako ponovno nastopil za moštvo s katerim je v razredu MotoGP nastopal že med sezonami 2012-2014. Letos je sicer že nastopil na treh dirkah, na Sachsenringu je nadomeščal poškodovanega Franca Morbidellija, in kot Woldcard dirkač v Brnu in Misanu.

Vodja moštva LCR Honda Lucio Cecchinello je dejal:

“Seveda smo zelo razočarani zaradi Calovega padca na drugem prostem treningu in zloma njegovega desnega gležnja. Toda to je del dirkanja in to moramo sprejeti čeprav ne radi. Okreval naj bi v nekaj tednih. Želimo mu čim hitrejše okrevanje, medtem pa bomo v predzadnji dirki Maleziji nastopili z drugim, nekdanjim našim dirkačem. Stefan je za naše moštvo nastopal tri sezone tako, da zelo dobro poznamo njegove sposobnosti in nesporen talent. Veseli smo, da bo spet skupaj z nami v garaži.”

Ob tem je dodal, da bo Crutchlow vsaj do naslednjega tedna ostal v bolnišnici v Melbournu.

“Prva operacija je trajala 45 minut, da so lahko kost postavili nazaj v pravo pozicijo. Druga bo na vrsti v sredo ali četrtek, ko gleženj ne bo več otekal. Nato mu bodo vstavili tri majhne ploščice, da se kost ne bo premikala in bo zagotavljalo najboljšo možno okrevanje.”

“Tri dni po drugi operaciji naj bi zapustil bolnišnico, takrat bomo v Maleziji, Cal pa bo odpotoval domov in poizkušal okrevati čim hitreje. S fizioterapijo bo lahko začel dva tedna po operaciji.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish