Bradl: Ne bi bil presenečen, če bi Marc končal na stopničkah

Avtor prispevka: , objavljeno 11. aprila 2021 .

Stefan Bradl je dejal, da sicer ne ve, če se bo Marc Marquez lahko boril za naslov, toda ne bi bil presenečen, če bi osemkratnega svetovnega prvaka v Portimau, kjer bo odpeljal prvo dirko po treh operacijah roke in devetih mesecih okrevanja, videli stati na odru za zmagovalce. “Dejstvo je, da se Marc ne bi vrnil, če ne bi bil pripravljen,” je povedal Nemec, ki je Marqueza na dirkah nadomeščal zadnjih osem mesecev.

“Seveda bo to zanj izziv, toda Marc je profesionalec. Zagotovo je dobro razmislil o tem, kdaj se vrniti. Vse je načrtovano do zadnjega detajla. Če bo na Portugalskem zmagal, stal na stopničkah ali ne, niti ni tako pomembno. Pomembno je, da je pripravljen in da se bo počasi znova vrnil v ritem. Po Portimau bo lahko postavil nove cilje, toda če bo dirko končal na stopničkah, me to nebi presenetilo.”

Marquez v točkovanju prvenstva za vodilnim Johannom Zarcom zaostaja za 40 točk. Bradl pa meni, da bo v boju za naslov imel boljše možnosti, kot če bi z vrnitvijo še počakal. “Steza v Portimau je težka, toda tudi v Jerezu, kjer bo dirka čez dva tedna, mu ne bi bilo veliko lažje, saj konfiguracija steze ne omogoča počitka. Takšne so tudi ostale steze v Evropi, tudi Le Mans, zato mislim, da je za Marca bolje, da se vrne čimprej. Če se želi boriti za naslov, bo imel več možnosti, če izpusti le dve dirki, namesto treh.”

Bradl pa se letos od dirk, kljub vrnitvi Marqueza, še ne bo povsem poslovil, saj bo kot wildcard dirkač nastopil že v Jerezu, kjer bo od ponedeljka do srede testiral.