Bradl namesto Marqueza

Avtor prispevka: , objavljeno 3. novembra 2021 .

Nemec Stefan Bradl bo na predzadnji dirki razreda MotoGP, v Portugalskem Portimau, v tovarniški ekipi Honde nadomeščal Marca Marqueza, ki je v soboto pri motokrosu padel in utrpel pretres možganov. Osemkratni svetovni prvak bo tako izpustil priložnost za tretjo zaporedno zmago, četrto v letošnji sezoni.

Honda je v torek sporočila, da Marc Marquez ta konec tedna zaradi pretresa možganov pri sobotnem padcu na motokrosu ne bo nastopil na dirki MotoGP za veliko nagrado Portugalske, kdo bo nadomeščal španskega zvezdnika pa niso sporočili do srede, ko so potrdili ugibanja, da bo namesto Marqueza dirkal nemški dirkač Stefan Bradl, ki je Španca nadomeščal že lani in za začetku letošnje sezone v Katarju.

Bradl je med sezono odpeljal še dve dirki kot Hondin wildcard dirkač, tako da bo preizkušnja v Portimau zanj peta letošnja. “Upam, da se bo Marc kmalu vrnil na stezo,” je povedal Bradl, ki je priznal, da se veseli dirkanja na dirkališču, kjer je ob koncu sezone 2020 osvojil sedmo mesto. “Ni lahko kar tako skočiti na motocikel, vendar sem letos na njem preživel kar nekaj časa, tako na dirkah, kot na testiranjih.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish