Bradl bo prvi dirkač na MotoGP motociklu v sezoni 2021

Stefan Bradl Honda
Avtor prispevka: , objavljeno 19. januarja 2021 .

Hondin testni in rezervni dirkač Stefan Bradl, ki bo na prvih dirkah MotoGP sezone 2021 verjetno nadomeščal Marca Marqueza, bo tudi prvi dirkač, ki bo letos sedel na motocikel najvišjega razreda svetovnega prvenstva.

Dorna je odpovedala februarska testiranja v Sepangu, izgubljen čas pa bodo dirkači vsaj delno nadomestili z dodatnima dvema testnima dnema v Katarju. Toda dirkači so nazadnje motocikel vozili proti koncu novembra lani, zato bodo še pred uradnimi testiranji sedli tudi na cestne motocikle.

Novinec letošnje sezone, Jorge Martin je z Ducatijem Panigale V4, nedavno odpeljal nekaj krogov v barvah svojega moštva Pramac, preden bo na testiranjih prvič preizkusil Ducatijev MotoGP motocikel Desmosedici. Na stezi v Kartageni na jugovzhodu Španije mu je družbo delal Iker Lecuona. dirkač moštva Tech 3 KTM je vozil BMW-jev cestni motocikel.

Ta teden bodo dirkaške mišice in reflekse na stezi v Andaluziji ogrevali tudi Johann Zarco, Ducatijev testni dirkač Michelle Pirro, ter Yamahin dirkač Maverick Vinales, vsi na cestnih motociklih.

Nekaj več sreče pa bo imel Stefan Bradl, ki bo s Hondinim motociklom RC213V v akciji na stezi v Jerezu, kjer bo sicer Honda izvajala zasebno testiranje razreda WSBK. Nemec bo tako prvi izmed dirkačev, ki bo letos vozil motor razreda MotoGP.

Foto: Honda