Boullier nezadovoljen s spremembami

Avtor prispevka: , objavljeno 17. maja 2013 .

 

Šef ekipe Lotus, Eric Boullier je izrazil svoje nezadovoljstvo nad odločitvijo Pirellija, da od VN Kanade naprej ekipam dobavlja spremenjene gume, s katerimi je italijanski gumar odgovoril na številne kritike na račun premehkih gum.

Pirelli s spremembami pvenmatik želi zmanjšati število postankov v boksih, prav to pa je po mnenju Boullierja nepravično, saj se je vseh 12 ekip znašlo v povsem enaki situaciji.

“Na svetu ni prav veliko športov, kjer se med sezono dogajajo temeljne spremembe na tako bistvenem področju,” je dejal. “Le predstavljajte si, da bi velikost nogometnega igrišča zmanjšali za polovico, zgolj zato, ker neko nogometno moštvo ne more teči tako hitro, kot drugo! To, da se bodo zgodile spremembe nas nekoliko jezi, toda upam, da spremembe ne bodo preveč ekstremne.

Jasno je, da se je Pirelli znašel v težkem položaju in pod pritiskom z več strani. Lani, ko smo načrtovali letošnji dirkalnik, je vsako moštvo od Pirellija dobilo podatke in vsi smo se po najboljših močeh potrudili izdelati šasijo, ki bo najbolje izkoristila karakteristike gum. Konec lanske sezone smo pravzaprav preizkušali eksperimentalne gume za letošnjo sezono, s čimer smo lažje ugotovili, če smo na pravi razvojni poti.”

Boullier pravi, da so se nekatere ekipe in dirkači uspeli bolje prilagoditi novim pnevmatikam, kar je daleč od upravičenega razloga, zakaj bi bile potrebne korenite spremembe. “Kot vsako sezono nekatere ekipe svoje delo opravijo bolje od drugih. Nekateri dirkači so bolj prilagodljivi, spremembam na dirkalniku in gumah, kot drugi. Nepravično je, da smo dirkalnik razvili na podlagi specifikacij gum, ki so bile na voljo vsem, in ga prilagodili gumam, ki so na voljo vsem, potem pa izvemo, da bodo gume sredi sezone spremenili.

Kakor koli že, imamo ekipo nadarjenih dizajnerjev in inženirjev, ki se bodo dodatno potrudili, da se tem spremembam prilagodimo kar najbolje,” je dodal Boullier.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj