Bottasu kazen desetih sekund

Avtor prispevka: , objavljeno 29. julija 2018 .

Komisarji dirke so Valtteriju Bottasu po koncu dirke dodelili kazen desetih sekund in dve kazenski točki zaradi trčenja z Danielom Ricciardom
Kazen sicer ni spremenila položaja Valtterija Bottasa, ki je kljub temu ostal na petem mestu, saj je imel pred šestouvrščenim Pierrom Gaslyem 23 sekund prednosti.
Finec je najprej trčil s Sebastianom Vettelom ta dogodek komisarji niso preučili. Dirkač Red Bulla je Finca poizkušal prehiteti v prvem zavoju kjer so slednjemu nekoliko blokirala sprednja kolesa in je trčil v Avstralca, ki je po dirki podal svoj pogled na incident.
“Mislim, da sem mu pustil dovolj prostora, toda s svojo poškodbo me je kar močno zadel. Želel je preveč.”
Bottas je ob tem dejal, da je bil za incident kriv Avstralec, ki bi se moral zavedati poškodbe njegovega dirkalnika.
“Ob zaviranju sem bil povsem ob njem. Nisem imel del sprednjega krilca zato so mi blokirala kolesa. Moral me je videti in zelo nenavadno je, da je tako hitro zavil.”
Komisarji so po dirki razložili, da je Ricciardo Bottasu pustil dovolj prostora. Do nesreče pa je prišlo zaradi poškodbe sprednjega krilca Mercedesa.
Pri Mercedesu so Bottasu po trčenju dejali, da naj Avstralca spusti predse, toda Finec tega ni želel storiti. Ricciardo pa se moštvu Mercedesa po dirki za to potezo zahvalil

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish