BOTTASOVA padajoča tržna vrednost in nemirni spanec HAMILTONA

Avtor prispevka: , objavljeno 9. decembra 2020 .

Toto Wolff, šef ekipe Mercedes, je imel po nedeljski dirki v Bahrajnu verjetno najbolj neprijetno video tiskovno konferenco letošnje sezone. Brez manjkajočega zvezdnika Lewisa Hamiltona, je ekipa serijskih prvakov na VN Sakhirja zamočila na celi fronti. Toda, tudi sedemkratni svetovni prvaki delajo napake.

Na nenačrtovanem dvojnem postanku je prišlo do prave zmede in negotovosti, česar pri ekipi perfekcije nismo vajeni. Russellu so nadeli gume Bottasa, krivda pa naj bi tičala v težavi komunikacije med mehaniki. Mladi Britanec je moral še enkrat v bokse in ko se je po odlični vožnji znova zavihtel na drugo mesto, tik za Perezom, je sledila poškodba gume. Tako ni bilo nič iz pravljice mladega dirkača, ki bi že na svoji prvi dirki za Mercedes osvojil zmago. Zadovoljiti se je moral z devetim mestom. Toto Wolff ta dan ni videl le črne stvari. “Danes smo dobili potrditev, da ima George velik potencial. Hudo mi je zanj, saj je presegel naša pričakovanja. Celoten dirkaški konec tedna je opravil z odliko, dirka pa je bila neverjetna. Odličen štart, čeprav njegova višina (1,90 metra) ni ustrezala dirkalniku, ročice ob volanu pa so bile premajhne za njegove roke.

Mladi George Russell je dobesedno zasenčil Valtterija Bottasa, svojega začasnega moštvenega kolega pri Mercedesu in s tem odprl številne debate.

Nick Heidfeld: Bottasova tržna vrednost je v prostem padcu

In mladi George je prehitel svojega izkušenega moštvenega kolega Valtterija Bottasa. Več ni mogoče. Wolff želi zaradi tega pred porazom postaviti pozitivna spoznanja nedeljske dirke. “Naučili smo se, da je George Russell nekdo, na katerega lahko računamo. Ima vse začimbe, ki jih potrebuje zvezdnik prihodnosti. Rezultat me žalosti, ne pa njegov potencial.” Za Valtterija Bottasa pa je bila nedelja povsem črni dan – in to v mnogih pogledih. “Bottasova tržna vrednost je v prostem padcu,” se glasi ostra in realna sodba Nicka Heidfelda na nemški televiziji Sky. “Po takšnem koncu tedna me ne bi čudilo, če bi izgubil svoj sedež.

Toto Wolff, šef ekipe Mercedes, na vse načine poskuša zanikati predsodke, da je Russellova predstava na VN Sakhirja pod vprašaj postavila vrednost Hamiltonovih naslovov v srebrni puščici.

Finec je dirko končal na osmem mestu in je zaradi postanka več mladega Russella pristal pred njim. Toda tako daleč, kot je šel Heidfeld, Wolff ni želel iti – vsaj v javnosti ne. Russell v sezoni 2021 pri Mercedesu? “George je dirkač Williamsa. Naš dirkaški dvojec sezone 2021 sta Valtteri in Lewis. Tačas ne vidim realne možnosti, da bi Russell zamenjal Bottasa.” Torej nič ne bo z britanskim dvobojem pri srebrnih puščicah. “Razumem to temo, mogoče bo to za nas v prihodnosti divja ježa.” Nekaj je gotovo: Avstrijec že sedaj ve, da lahko Russell bistveno bolj izzove Hamiltona kot to počne Bottas.

Ralf Schumacher: Bottas ima težavo, vendar tudi Hamilton

Ralf Schumacher je za kolege iz F1-Insider.com povedal: “Bottas ima težavo, vendar tudi Hamilton.” Kajti predstava mladega Britanca pod vprašaj postavlja tudi vrednost Hamiltonovih šest naslovov prvaka v srebrni puščici. Prosto po pregovoru: V nadmočnem Mercedes lahko vsak zmaga. In to bi lahko vsekakor povzročalo nemirni spanec sedemkratnega svetovnega prvaka. Toto Wolff na vse kriplje poskuša, da se znebi tudi tega predsodka. “Lewis zmaguje toliko, ker je najboljši dirkač v najboljšem dirkalniku. Vedno gre za kombinacijo obeh. Zdaj nas ne sme zaslepiti fenomenalna vožnja mladega dirkača z veliko prihodnostjo v Formuli 1. Lewis je še vedno merilo,” tako Wolff.

Russellova predstava na VN Sakhirja pod vprašaj postavlja vrednost Hamiltonovih šestih naslovov v Mercedesu.

In kot takšno merilo naj bi Hamilton v Abu Dabiju znova sedel v Mercedesu. “Če bo Lewisov test negativen in si bo opomogel – naj povem, da mu gre vsak dan bolje -, bo nastopil na dirki.” V tem primeru se želja mladega Russella ne bo uresničila. Mladi Britanec je po dirki preko radijske zveze dejal: “Upam, da bom dobil še eno takšno priložnost.” To bo zagotovo dobil, če ne letos, pa mogoče že v prihodnjem letu, kljub vsem zanikanjem odgovornih Mercedesa in kljub dejstvu, da ima Bottas veljavno pogodbo, kar je po mnenju Ralfa Schumacherja srečen dejavnik za Finca.                                                   

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish