Bottas: Zaostajamo za Ferrarijem

Avtor prispevka: , objavljeno 28. februarja 2019 .

Valtteri Bottas je dejal, da morajo pri Mercedesu še izboljšati svoj aerodinamični paket, če se želijo na začetku sezone enakovredno boriti s Ferrarijem.

Srebrne puščice so po nekoliko skromnejšem prvem testnem tednu pred pričetkom drugega predstavili povsem aerodimaični paket in čeprav je Bottas prepričan, da bodo te spremembe prinesle napredek in odpravile nekatere težave, pa meni, da moštvo še ni v položaju, ko bi lahko bilo enakovredno Ferrariju.

“Spremebe so zagotovo prinesle napredek, vprašanje pa, ali dovolj velike, da bi bili lahko enakovredni Ferrariju,” je novinarjem razložil Finec. “Napredek v primerjavi s prejšnjim tednom je očiten, predvsem se to obučuti v dirkalniku, ki je veliko bolj stabilen. Zavedamo pa se, da s tem še nismo odpravili vseh težav.”

“Zagotovo moramo še napredovati in se izboljšati, do Avstralije nam sedaj ni ostalo več veliko časa.”

Kljub nekaterim težavam Ferrarija na začetku drugega testnega tedna je Bottas se finčevo mnenje o tem kateremu moštvu trenutno najbolje kaže ni spremenilo.

“Kljub nekaterim težavam, ki so jih imeli v preteklih dveh dneh še vedno izgledajo izjemno močno. Do dirke v Avstraliji se sicer lahko še marsikaj spremeni, toda očitno imajo zelo dober celoten paket. Menim, da moramo naš aerodinamičen paket še nekoliko izboljšati, če se želimo enakovredno boriti z njimi.”

Njihova največja težava prejšnji teden naj bi bila to, da dirkalnik skozi celoten krog ni bil enakomerno uravnotežen.

“Sama uravnoteženost dirkalnika je v primerjavi s prejšnjim tednom veliko boljša. Uspeli smo izboljšati tudi oprijem, seveda pa lahko na vseh teh področjih še napredujemo. To ni popoln dirkalnik ima pa velik potencial. Napredek je viden vsak dan, vsakič ko se vsedem v dirkalnik je občutek boljši. Upam, da bo tako vse do prve dirke.”