Bottas vesel konca govoric o prestopu k Ferrariju

Avtor prispevka: , objavljeno 20. avgusta 2015 .

Valtteri Bottas je bil kritičen do “večinoma izmišljenih” govoric o prestopu k Ferrariju, ki so močno škodile njegovim odnosom s trenutno ekipo Williams.

“Vse to je bilo popolnoma nepotrebno, saj je bila večina govoric izmišljenih,” je povedal Bottas, potem ko je Ferrari javno potrdil, da bo Kimi Raikkonen zanje dirkal tudi v prihodnji sezoni. “Govorice so škodile mojemu odnosu z ekipo, zato takšne stvari niso poštene. Zdaj, (ko je jasna usoda Raikkonena), je vse lažje tako zame, za ekipo, kot za Kimija. Zdaj so na voljo le dejstva in nobenih govoric in to le dokazuje, da je bilo veliko izrečenega le izmišljeno.”

Finec pa se kljub vsemu že sooča z novim valom govoric, ki ga z moštvom iz Maranella povezujejo za sezono 2017. “Ferrari je letos močnejši, toda kdo ve, kdo bo boljši prihodnjo sezono? To je vedno veliko vprašanje,” je povedal in priznal, da bi si želel začrtati prihodnost, tudi dolgoročno. “Kot dirkač si želiš čimprej vedeti kaj te čaka v prihodnosti. O njej se pogovarjamo z Williamsom, vendar je še prezgodaj, da bi vedeli kako se bo vse skupaj nadaljevalo. Odpeljal sem nekaj dobrih dirk. Menim, da sem svoje delo v tem dirkalniku opravil dobro. Rad pa bi sedel v nekoliko hitrejšem dirkalniku ampak mislim, da nam lahko v moštvu Williams prihodnjo sezono uspe, če bom ostal tu.

Za nami je dobra sezona. Ni bila popolna, toda iz dirke v dirko sem boljši,” je še dodal Bottas.

Foto: Williams

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo