Bottas: V boju za naslov prvaka ni osebnih zamer

Avtor prispevka: , objavljeno 4. novembra 2021 .

Valtteri Bottas trdi, da kljub približevanju konca sezone, med favoritoma za naslov prvaka, njegovim moštvenim kolegom pri Mercedesu, Lewisom Hamiltonom in Red Bullovim dirkačem Maxom Verstappnom ni osebnih konfliktov.

Hamilton trenutno za mladim Nizozemcem zaostaja za 12 točk. Ne glede na napetosti na dirkah, pa Bottas pravi, da sta Lewis in Max izven dirkališča v povsem normalnih odnosih.

“Mislim, da med njima ni nič osebnega. To je sicer moj pogled. Zagotovo po dirki, ko z nekom stojiš na stopničkah še vedno čutiš adrenalin, neko napetost, ampak to je vsaj zame v tem športu popolnoma normalno, ” je dejal Finec.

Oba favorita za naslov prvaka, sta letos 10 krat osvojila stopničke. V devetih primerih sta zasedla prvo in drugo mesto.

Bottas spomni na veliko nagrado Turčije, kjer je zaradi poznega postanka Hamilton izgubil vodstvo v točkovanju za prvenstvo: “Če pogledamo dirko v Turčiji, sem videl, da sta se po dirki pogovarjala in mislil sem, da je vse normalno. To je tekmovanje, ko se trudiš za najboljši rezultat, na progi ne iščeš prijateljev. Ampak Lewis in Max sta odrasla in oba vesta, kako poteka ta igra.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj