Bottas: Tvegati bom moral več

Avtor prispevka: , objavljeno 28. aprila 2018 .

Valtteri Bottas je dejal, da bo v prihodnosti moral tvegati več, ko bo v podobnem boju kot je bil v Bahrainu s Sebastianom Vettelom. Takrat je v zadnjem delu dirke dohitel nemškega dirkača, toda ko je imel priložnost, da ga z agresivnim manevrom prehiti se za to ni odločil. Na vprašanje kaj bi storil, če bi se mu še enkrat ponudila takšna situacija je dejal:
“To je dobro vprašanje. Po dirki nisem bil povsem zadovoljen z drugim mestom. Čeprav sem opravil relativno dobro delo, drugo mesto ni bilo dovolj.”
“In sedaj sem pripravljen tvegati, čeprav je potrebno imeti v mislih, da je pred nami še dolga sezona.”

Finec zatrjuje, da v moštvu Mercedesa ni razlogov za paniko potem, ko v letošnji sezoni še niso zmagali. Po njegovem to še bolj motivira moštvo.
“Vedeli smo, da bo zahtevno in seveda smo razočarani, da letos še nismo zmagali. Letošnja sezona bo izjemno zahtevna, saj se bo na vsaki dirki vsaj šest dirkalnikov borilo za zmago. Zato bo za zmago potrebno imeti popoln vikend.”

“Do sedaj nam to še ni uspelo. To pa v ekipi ne povzroča panike, ampak jo dodatno motivira. V Bahrainu smo bili zelo blizu zmagi, na Kitajskem bi bilo brez varnostnega avtomobila povsem drugače.”

“Smo tako hitri kot Ferrari in Red Bull. Moramo stopiti skupaj in najti tiste malenkosti, ki nas lahko spravijo v prednost.”

Glavna težave so pri Mercedesu povezane s pnevmatikami.

“Naš dirkalnik se dobro obnaša na trših različicah pnevmatik. Ferrari in Red Bull sta uspela dirkalnik bolje prilagoditi različnim pnevmatikam.”

Bottas je v skupnem seštevku dirkačev le pet točk za svojim moštvenim kolegom Lewisom Hamiltonom in verjame, da je na enakem nivoju kot Britanec.

“Mislim, da sva ta vikend začela na enakem nivoju, ni številke ena in dva. Od konca lanske sezone sem zelo napredoval, ko sem se končno začel učiti iz svojih napak. Upam, da mi bo letos uspelo čim več dobrih dirk.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish