Bottas: To je bila moja najboljša dirka v F1

Avtor prispevka: , objavljeno 17. marca 2019 .

Valtteri Bottas je po dirki, ki jo je opisal kot najboljša v njegovi karieri ostal popolnoma brez besed. Finec je bil danes povsem brez konkurence potem, ko je na štartu prehitel moštvenega kolega ter nato mirno nadziral dirko do konca. Zanj je bila to prva zmago po dirki v Abu Dhabiju leta 2017, v lanski sezoni je po obilici nesreče v prvem delu in slabi formi v drugem ostal brez nje.

Po dirki je bil jasno izredno zadovoljen s svojo predstavo. Na vprašanje ali je bila to njegova najboljša dirka v Formuli 1 je odgovoril:

“Mislim da. Resnično ne morem dojeti kaj se je pravkar zgodilo. Nimam besed. Že sam začetek dirke je bil izjemen, zagotovo lahko rečem, da je bila to moja najboljša dirka. Dirkalnik je bil fantastičen in dirko sem imel ves čas pod nadzorom. Danes je dan za sprostitev in proslavitev tega dosežka.”

Dirkač Mercedesa je ob koncu dirke postavil tudi najhitrejši krog za kar je dobil še dodatno točko. Tako je danes osvojil 26 točk, največ v zgodovini tega športa za zmago in ima sedaj 8 točk prednosti pred moštvenim kolegom Lewisom Hamiltonom.

“Vedel sem za novo pravilo najhitrejšega kroga, ki sem ga ob koncu resnično želel postaviti. Z nekoliko obrabljenimi pnevmatikami je to nekoliko tvegano, toda danes je bilo vredno.”

Nekoliko manj zadovoljen je bil tokrat Lewis Hamilton, ki tudi v četrtem zaporednem poizkusu ni uspel najboljšega štartnega položaja prevoriti v zmago. Na njegovo dirko je vplival zgodnji postanek za katerega se je moštvo odločilo le krog za tem, ko je svoje pnevmatike zamenjal Sebastian Vettel. Izkazalo se je, da to vendarle ni bila najboljša strategija. Po dirki je Britanec povedal:

“To je zelo dober vikend za celotno moštvo zato moramo biti vsi zadovoljni. Valtteri je odpeljal izjemno dirko zato si to zmago zasluži. Pred nami je še veliko dela, toda danes smo dosegli več kot smo lahko upali.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish