Bottas: Težave z volanskim mehanizmom krive za obrabo pnevmatik

Avtor prispevka: , objavljeno 21. septembra 2014 .

Finski dirkač Williamsa Valtteri Bottas je imel na današnji veliki nagradi Singapurja kar precej težav. Predvsem se je Bottas srečeval s težavami v volanskem mehanizmu, kar pa je imelo za posledico višjo obrabo pnevmatik. Finec je ob koncu dirke celo izgubil oblast nad dirkalnikom, a se v štirinajstem zavoju po izgubi oprijema ulovil in dirko končal na enajstem mestu, izven dobitnikov točk za veliko nagrado.

Moštveni koleg Felipe Massa je sicer dirko končal na petem mestu, a Bottas je po dirki vse pripisal težavam pri krmarjenju dirkalnika: »Če ne bi imel težav pri zavijanju, se mi pnevmatike ne bi tako zelo obrabljale. Ko sem branil mesto na notranji strani zavoja, sem zaviral in pri tem izgubil oprijem na zadnjih pnevmatikah. Povsem enako je bilo tudi na izgodu, enostavno ni bilo oprijema.

S pnevmatikami nisem mogel delati kot bi želel, saj sem imel preveliko težav z volanskim mehanizmom. Zadevi moramo priti do dna, da se nam v bodoče kaj podobnega ne bo več pripetilo. Namreč volanski obroč je bil zares lepljiv in od dirkalnika nisem imel povratne informacije. Zares nisem mogel opraviti popolnega dela, saj sem imel preveliko težav s pnevmatikami, to moramo popraviti.«

Foto: Williams