Bottas se bo v bodoče s Hamiltonom boril drugače

Lewis Hamilton in Valtteri Bottas kolo ob kolesu na Hungaroringu
Avtor prispevka: , objavljeno 7. avgusta 2019 .

Valtteri Bottas v bodočih dvobojih z moštvenim kolegom Lewisom Hamiltonom napoveduje drugačen pristop. Finec je dirko za VN Madžarske začel iz prve štartne vrste ob Maxu Verstappnu, v prvih treh ovinkih prvega kroga pa se je boril s Hamiltonom in nato potegnil kratko, ko se je izognil morebitnemu trčenju z Britancem ter zapeljal s steze. S tem je ob njega zapeljal Charles Leclerc s katerim sta trčila in Bottas je moral na menjavo poškodovanega prednjega krilca.

“Tako je to,” je povedal Bottas, čigar prihodnost v moštvu Mercedesa še vedno ni jasna. “Naslednjič bom v podobnem položaju, kjer bi jaz izgubil največ, razmišljal drugače. Še vedno se med sabo spoštujeva in veva, kakšne so meje. Dirkanje je še vedno lahko dobro, tudi, če drugih ne zrineš s steze. Če prehitiš pošteno, lahko ostane spoštovanje nedotaknjeno.”

Finec je pojasnil, da še vedno dirka kot del ekipe, zato je najpomembnejše, da moštvo osvoji največ točk. Na Madžarskem je bilo zanj dirke tako rekoč konec po prvem krogu, saj je po dotiku z Leclercom padel v ozadje. “Moral sem na nenačrtovan postanek, kar mi je pokvarilo dirko. K sreči sem le osvojil nekaj točk,” je še dodal.

Šefu moštva Mercedes, Totu Wolffu pa se je oddahnilo, da dvoboj med moštvenima tekmecema ni potekal tako, kot pred leti med Hamiltonom in takratnim moštvenim kolegom Nicom Rosbergom. “Česa takšnega ne želim videti v medsebojnih dvobojih,” je povedal. “Valtteri in Lewis se spoštujeta, tako ob, kot na stezi. Ne dvomim, da fanta vesta, kako morata med sabo obračunavati.”

Avstrijec je pojasnil, da marsikaj, kar so celo komisarji dovolili na dirkah, sam ne bi dovolil v svojem moštvu. “Četudi komisarji v Avstriji niso videli nič spornega v dvoboju med Leclercom in Verstappnom, takšnih dvobojev v moštvu ne odobravamo. Dirkača si morata pustiti prostor, zato vemo, da se kaj takšnega ne bo zgodilo.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish