Bottas priznal: Smo v “svoji ligi”

Avtor prispevka: , objavljeno 4. julija 2020 .

Valtteri Bottas je po osvojenem najboljšem štartnem položaju priznal, da je njegovo moštvo trenutno povsem v “svoji ligi”. Njegov moštveni kolega, ki je zasedel drugo mesto na drugi strani ni pričakoval takšne prednosti.

Bottas je najhitrejši čas kvalifikacij postavil že v prvem poskusu. V drugem je nato storil napako, ki pa je Hamilton na drugi strani ni izkoristil. Najbolj se jima je uspel približati Max Verstappen, ki pa je zaostal že več kot pol sekunde.

“Občutek je izjemen,” je po kvalifikacijah povedal Finec. “To so tisti občutki, ki sem jih najbolj pogrešal. Nekaj posebnega je, ko voziš na limitu sposobnosti dirkalnika ter si na koncu tudi najhitrejši. Dolgo časa smo se pripravljali na to. Več kot to ne morem povedati. Odlično smo opravili delo in kot kaže smo trenutno v svoji ligi.”

“Za nami so šele prve kvalifikacije toda zelo sem zadovoljen. Rad bi se zahvalil vsem v moštvu, saj je dirkalnik izjemen. Sedaj se je potrebno pripraviti na jutri, saj se šele takrat delijo točke.”

Razlika do ostalih je nekoliko bolj presenetila Lewisa Hamiltona.

“Zagotovo nismo pričakovali takšne prednosti, kar pa dokazuje izjemno delo v tovarni. Čestitke tudi Valtteriju, ki mu je uspel res izjemen krog. Meni to ni uspelo v popolnosti tako, da me čaka še nekaj dela.”

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish