Bottas pojasnil zakaj se je odločil za Alfa Romeo in ne Williams

Avtor prispevka: , objavljeno 9. januarja 2022 .

Valtteri Bottas je v nedavnem intervjuju pojasnil, da je imel ob odhodu iz Mercedesa možnost vrnitve k Williamsu a se je raje odločil za prestop k Alfi Romeo.

Finec je ob koncu minule sezone končal petletno sodelovanje z moštvom Mercedesa. Pri srebrnih puščicah so se namreč odločili, da v svojem moštvu priložnost ponudili Georgu Russellu. Anglež, ki je prve tri sezone v Formuli 1 preživel pri Williamsu velja za enega najbolj nadarjenih dirkačev nove generacije.

Bottas je imel tako možnost, da bi pri Williamsu zasedel prosto mesto, a se je raje odločil za prestop k Alfi Romeo, kjer bo zamenjal svojega rojaka Kimija Raikkonena. Finec je sicer prav z Williamsom leta 2013 debitiral v Formuli 1. Za moštvo je nastopal štiri sezone preden je nato pri Mercedesu zamenjal Nica Rosberga.

Na vprašanje novinarjev ali je bila možnost, da bi tudi v prihodnje ostal pri moštvu, ki uporablja Mercedesov pogonski sklop je odgovoril:

“Da, obstajala je ta možnost. V tistem trenutku dolgoročno zame ni bilo veliko možnosti. Bili sta zgolj dve – ali povratek k Williamsu ali prestop k Alfi Romeo.”

Odločitev ni bila enostavna

Odločitev kam prestopiti po njegovih besedah ni bila enostavna. Odločil je dober občutek glede prihodnosti pri Alfi Romeo.

“To ni bila lahka odločitev. Poskušal sem pridobiti kar se da veliko informacij iz obeh strani, ob tem pa upoštevati svoj notranji občutek. Ni bilo lahko. Mislim, da je Williams sedaj v vzponu ter jih čaka lepa prihodnost. Toda nekako sem čutil, da je prestop k Alfi pravi korak zame.”

Eden izmed razlogov je bil tudi ta, da Alfa uporablja Ferrarijev pogonski sklop, kar zanj predstavlja še eno spremembo glede na to, da je večino svoje kariere v Formuli 1 upravljal dirkalnike z Mercedesovim pogonskim sklopom.

“Všeč mi je tudi to, da sem prestopil v moštvo, ki ne uporablja Mercedesovega motorja. Tako tudi ni več povezanosti z njimi, kar mi odgovarja.”

“Vse je povsem novo zame, povsem drugačno od tega kar sem bil do sedaj vajen.”

Bottas je ob tem z moštvom podpisal večletno pogodbo. V letošnji sezoni pa si bo garažo delil z novincem Guanyu Zhom. 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish