Bottas podpisal s Ferrarijem za 2016

Avtor prispevka: , objavljeno 17. julija 2015 .

Valtteri Bottas naj bi prihodnjo sezono dirkal za moštvo Ferrari, potem ko je italijansko moštvo z Williamsom doseglo dogovor, ki dovoljuje prestop Finca.

Tako vsaj poroča italijanski Corriere dello Sport, ki navaja, da se Ferrari ni odločil podaljšati sodelovanja s Kimijem Raikkonenom, kateremu pogodba poteče 31. julija, zato podpis Bottasa ne bo uradno javno objavljen vsaj do tega datuma. Bottas naj bi na leto zaslužil 12 milijonov evrov.

Avtor prispevka, Fulvio Solms, ki očitno ni pristaš redkobesednega Finca, je odločitev Ferrarija utemeljil:”Kimi ni ustrezal zadnjima dvema dirkalnikoma. Ni se ujel z novim vodstvom in  včasih kaže, da se ne ujema sam s sabo.”

2 Comments

  • Nika Furman

    Čutim neko. negotovost, strah pa tudi neko vrsto olajšanja kar se Kimija tiče. Ne bi rada, da gre iz F1 spet.. No Kimi, no fun*

  • Blaž Štremfelj

    Slej ko prej bo šel. mislim da bo v 2016 še v Ferrariju, potem je pa odvisno…če bo sezona 2017 neuspešna in se rdeča dirkalnika ne bosta borila za zmage, bo tudi Kimi sigurno raje dvignil roke od kritik in neprestanega živciranja s strani medijev, ter se posvetil športom, ki bi jih še rad poskusil, kot naprimer relikros pa tudi verjetno 24 ur le mansa. Podobno bo tudi če se bo forma ferrarija močno dvignila, pa ne bo mogel sledit Vettlu. Če pa seveda bo pokazal kaj zares zmore, sem prepričan, da bo ostal še nekaj sezon. Prihodnjo sezono bo prednji konec dirkalnika tak, kot ga želi Kimi. potihem se mi zdi, da bi se, če bodo v maranellu še naprej delali v smeri, kot so j zastavili, lahko z vettlom 2016 borila za naslov, še posebej ker je Kimi eden redkih dirkačev stare šole in 2016 gre f1 bolj nazaj k osnovam, kar bi moralo kimiju ustrezat. 2017 je pa itak neznanka ob vseh spremembah, ki jih napovedujejo. Že v Spaju bo imel prvo šanso mulcem pokazat, kako se štarta brez pomoči 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja