Bottas optimističen pred začetkom nove sezone

Avtor prispevka: , objavljeno 1. februarja 2019 .

Valtteri Bottas je prepričan, da bo v letošnji sezoni precej bolj konkurenčen kot je bil predvsem v drugi polovici lanske. Kljub temu meni, da je bilo tudi v minuli sezoni nekaj pozitivnih stvari, ki jih bo poizkušal prenesti v letošnjo.

Finec ima za seboj precej povprečno drugo sezono v moštvu Mercedes. Potem, ko je v prvi sezoni pri srebrnih puščicah zbral tri zmage, v minuli sezoni niti enkrat ni stal na najvišji stopnički zmagovalnega odra.

Potrebno je sicer priznati, da je imel v prvem delu lanske kar nekaj smole. V drugem delu pa je precej popustil ter z izjemo dirke v Rusiji, kjer je moral zmago prepustiti moštvenemu kolegu Lewisu Hamiltonu in dirke v Nemčiji, kjer se po navodilih moštva ni smel neposredno umešati v boj za zmago s svojim moštvenim kolegom, prikazal dokaj podpovrečne predstave. Sezono je zaključil s štiri petimi mesti na zadnjih štirih dirkah. To je na koncu pomenilo peto mesto v skupnem seštevku.

“Nestrpno že pričakujem začetek nove sezone, saj se minula ni odvila po mojih pričakovanjih,” je dejal Bottas v intervjuju za Mercedesovo spletno stran.

“Bil sem deležen številnih kritik, ki pa so mi dale še dodatno motivacijo. Iz lanske sezone se lahko veliko naučim in to znanje uporabim letos ter se tako vrnem še močnejši. Bile so tudi nekatere pozitivne stvari, ki jih sprva nisem videl in sem jih šele počasi začel dojemati. Na tem lahko gradim.”

Bottas je zimski premor najprej izkoristil za oddih v Južni Ameriki, nato pa nastopil tudi na finskem rallyu, kjer je celo dobil etapo in skupno končal na petem mestu. Tudi nekdanji dirkač Mercedesa Nico Rosberg je o finskemu dirkaču dejal, da bo letos zagotovo bolj konkurenčen kot je bil v lanski sezoni.

“Vsi začnemo sezono z 0 točkami. Letošnja sezona bo lahko zelo nepredvidljiva in zanimiva. Zagotovo se bom potrudil po najboljših močeh, da mi uspe na najboljši možen način. Zanimivo bo.”

Finec meni, da nova pravila za letošnjo sezono postavljajo številna vprašanja.

“Vsi v tovarni delajo z neverjetno vnemo in zagonom. Zaradi novih pravil se porajajo številna vprašanja o tem kakšna bodo razmerja moči v novi sezoni. Zaposleni v tovarni bodo zagoto ponovno pripravili zelo konkurenčen dirkalnik.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish