Bottas: Ne bom se igral miselnih igric s Hamiltonom

Avtor prispevka: , objavljeno 1. marca 2018 .

Valteri Bottas se, kot sam pravi ne bo igral miselnih igric s svojim moštvenim kolegom Lewisom Hamiltonom ter ga na tak način poizkušal premagati. Predhodnik Finca v Mercedesu Nico Rosberg je dejal, da je porabil veliko energije, ob tem ko je na vsak način želel zlesti Britancu pod kožo, kar je bil del njehove taktike v sezoni, ko je tudi osvojil naslov.

Toda Bottas je že pred začetkom letošnje sezone dejal, da se on te taktike ne bo posluževal ter se raje kot to osredotočil na nase, na svoje dirkanje, kot pa da bi iskal slabosti svojega konkurenta v moštvu.

“Želim zmagati čim več dirk ter tako biti v boju za naslov. Ne želim igrati nobenih miselnih igric ali kar koli drugega znotraj ekipe, ker takšno stanje kot je zdaj je najboljše za ekipo. Od mene je odvisno kako se bom odrezal na stezi in ali bom “pokazal mišice” takrat, ko bo to res potrebno.”

“Vsak dirkač ima svoje slabosti, toda raje kot, da bi se osredotočil nanj, se bom osredotočil nase, na svoje predstave na dirkališču. Če bo moje predstave na dirkališču na nivoju, ki si ga sam želim, potem se lahko borim za naslov.”

Kot je dejal, se je letos veliko truda vložil v to da bo konstanten skozi celotno sezono, kar je bil v prejšnji eden glavni problemov.

“Z ekipo smo veliko delali na tem kar sem lani delal narobe in na stvareh, ki jih moram izboljšati, da bom dosegel želeni nivo. Iz tega sem se veliko naučil in letos želim na vseh dirkah biti boljši kot lani, popraviti, kar sem lani naredil narobe.”

“Osredotočil sem se na svoje slabosti, ker mislim da je tako najlažje le te odpraviti, hkrati pa se je potrebno zavedati svojih prednosti in jih znati uporabiti sebi v prid.”

Lanska sezona je bila zame zelo zahtevna, posebej po poletnem premoru, kjer sem se res želel čim bolje odrezati, toda ravno tu so prišle slabe dirke in slabi trenutki. Toda iz tega sem se veliko naučil in upam da bom to letos tudi dokazal”.

Finec je pred novo sezono zelo optimističen in verjame, da lahko premaga svojega moštvenega kolega v boju za naslov.