Bottas na testiranjih odkril nekaj trikov

Avtor prispevka: , objavljeno 19. aprila 2017 .

Moštva so po dirki za VN Bahrajna ostala v Manami, saj so včeraj in danes tam potekala testiranja. Prvi dan je bil najhitrejši Lewis Hamilton, drugi dan pa je blestel njegov moštveni kolega Valtteri Bottas, ki je na tej stezi v soboto osvojil najboljši štartni položaj, v nedeljo pa na dirki vodil, vendar zaradi težav z tlakom v prvem kompletu gum moral predse spustiti Hamiltona.

Finec je poleg najhitrejšega časa postavil tudi neverjetno visok seštevek krogov. Odpeljal je kar 143 krogov, kar je enako dvema dolžinama dirke in pol.

Dirkač Mercedesa je bil zadovoljen s količino zbranih podatkov, saj v taboru Srebrnih puščic iščejo rešitve za hitro obrabo gum, obenem pa je tudi sam bolje spoznal dirkalnik.

“Danes smo zbrali veliko podatkov,” je povedal. “Ves dan smo se posvečali našem tempu v daljših nizih krogov, ki je bil v nedeljo nekoliko problematičen v primerjavi s Ferrarijem.

Opravili smo nekaj zanimivih testov, s katerimi smo želeli zmanjšati obrabo gum ter izboljšati naš tempo na dirkah. Nocoj nas čaka analiza gore podatkov, tekom dneva pa sem tudi sam odkril nekaj trikov.

Testirati po dveh zaporednih dirkah je vsekakor zelo naporno, toda vsi v moštvu smo dobro opravili svoje delo,” je še dodal Bottas.

Mercedes v točkovanju konstruktorskega prvenstva, po treh dirkah, za Ferrarijem zaostaja za tri točke.