Bottas: Moji cilji so bili vedno visoki

Avtor prispevka: , objavljeno 18. januarja 2017 .

Prestop k ekipi Mercedesa je za Valtterija Bottasa zagotovo največja priložnost njegove dosedanje kariere. Četudi je v štirih letih, kar je bil pri ekipi Williams devetkrat stal na stopničkah, je sedaj njegova možnost osvajanja prvih treh mest toliko večja.

“Osebno si vedno postavljam visoke cilje,” je povedal potem, ko je tudi uradno potrdil prestop. “Tako tudi tokrat vem, da bi rad osvajal zmage in osvojil naslov prvaka. Trenutno imam občutek, kot da v Formuli 1 še nisem ničesar dosegel, ” je dejal Bottas, ki bi prav lahko v letošnji sezoni dosegel tudi svojo prvo zmago.

“Kljub vsemu moram vse delati korak za korakom. Najprej si želim svojo prvo zmago na dirki. To je moj prvi cilj,” je previden Finec, ki je priznal, da si želi tudi čim več točk in uvrstitev med prve tri dirkače, pri čemer pa je bil skrivnosten s številom željenih zmag.

V bistvu je za vse dirkače, zaradi tehničnih sprememb in sprememb pravil, težko napovedovati njihov položaj v letošnji sezoni. In Bottas se zaveda, da je zanj težava tudi v tem, da je v ekipo prišel par tednov pred novo sezono.
“Poleg tega, da sem v ekipo prišel zelo pozno, so tu še nova pravila, ki se jih moram tudi sam naučiti. Trenutno vem, da bom naslednje tedne veliko v domači tovarni in na testiranjih. Vendar če bom dobro delal, potem vem, da bo tu tudi uspeh,” je prepričan nekdanji dirkač Williamsa.

Prvi uradni test bo Bottas opravil v Barceloni konec februarja, takrat pa se bo Finec tudi prvič na stezi pomeril s sovjim moštvenim kolegom Lewisom Hamiltonom.

“Hamilton je dobra referenca, saj vsi vemo, da ima že več naslovov svetovnega prvaka in vsi vemo kako dober dirkač je. Kljub vsemu mislim, da se je ekipa odločila za dober dirkaški par,” je še dodal Finec.

Tudi ekipa Mercedesa pri obeh pušča veliko možnosti. Trenutno so le priznali, da vedo, da Bottas verjetno ne bo že v prvem letu ogrozil Hamiltona, kljub temu pa Finec naj ne bi bil določen za Britančevega pomočnika, oziroma številko dve v moštvu.

Ali bo Bottas upravičil zaupanje Mercedesovih šefov, ter potrdil kvaliteto, ki jo je kazal pri Williamsu bomo šele videli, od tega pa bo najbrž tudi odvisno, če se bo od moštva Srebrnih Puščic poslovil ob koncu letošnje sezone, ko se mu izteče pravkar podpisana pogodba.

Foto: Mercedes

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish