Bottas letos načrtuje bolj sebičen pristop

Avtor prispevka: , objavljeno 3. marca 2021 .

Valtteri Bottas želi letos postati svetovni prvak Formule 1, v ta namen pa namerava biti bolj sebičen in zahteven.

Finec bo letos že peto sezono dirkal za Mercedes, a mu še ni uspelo premagati moštvenega kolega Lewisa Hamiltona, kot je to v sezoni 2016 uspelo njegovemu predhodniku, Nicu Rosbergu. Vsako sezono se je moral zadovoljiti z drugim mestom v končni razvrstitvi, krivdo za to pa je pripisal tudi temu, da je do zdaj le prenašal pritisk nase, ni pa izvajal pritiska na druge, da bi lahko postal hitrejši.

V moji karieri v Formuli 1 sem od sebe pogosto zahteval preveč,” je pojasnil. “Včasih sem bil deležen prevelikega pritiska od zunaj, z moje strani pa ni bilo dovolj pritiska, da bi dobil to, kar želim.”

Finec je razkril, da je zelo pomembno odkrito govoriti z moštvom. “Le tako moštvo ve, koliko pritiskajo nate.” Šef moštva, Toto Wolff, pa je ob koncu lanske sezone priznal, da Bottas ni užival dovolj podpore s strani moštva, kar pa naj bi se letos spremenilo. “Letos od sebe zahtevam več, kot kdaj prej,” pravi Bottas. “Lewis je bil vsako leto, odkar sva moštvena kolega, svetovni prvak, toda letos začenjamo z nule, in verjamem, da se lahko borim za naslov. To je moj cilj, ali pa vsaj, da na zadnji dirki lahko rečem, da sem letos naredil vse, kar sem lahko, da bi postal prvak.

Tudi od moštva bom zahteval, kar bom čutil, da potrebujem. Tako podporo, kakor tudi informacije, ki jih bom potreboval. Morda izpadel malce bolj sebičen, vendar eno leto v celem življenju ni veliko, da daš vse od sebe.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish