Bottas lahko igra “ključno vlogo” za Hamiltonov naslov

Avtor prispevka: , objavljeno 12. oktobra 2021 .

Valtteri Bottas lahko Mercedesu, pa tudi Lewisu Hamiltonu v letošnjem boju za naslov svetovnega prvaka igra ključno vlogo, je po Finčevi zmagi v Turčiji prepričan šef ekipe Mercedes, Toto Wolff.

Bottas je v Istanbul Parku zmagal prvič letos, Wolff pa meni, da je Finec, ki se ob koncu sezone poslavlja od moštva, vendarle našel boljšo formo in bo lahko moštvenemu kolegu pomagal v boju za osmi naslov prvaka.

“Morda to ni bila Valtterijeva zadnja zmaga sezone, saj je odpeljal neverjetno dirko,” pravi Wolff. “Lahkotno je začel z najboljšega štartnega položaja, pobegnil zasledovalcem in vozil najhitrejše kroge na dirki. Bil je najboljši pri varčevanju gum in prav vse je imel pod nadzorom. Odpeljal je najhitrejši krog na dirki, za celotno dirko si zagotovo zasluži čisto desetko. Letos lahko igra ključno vlogo v boju za konstruktorski naslov prvaka, pa tudi za Lewisov naslov.”

Bottasova zmaga je ublažila udarec Hamiltonu zaradi izgube 10 štartnih mest po menjavi motorja, saj je Britančev tekmec za naslov, Max Verstappen, v cilj pripeljal na drugem mestu in osvojil 7 točk manj, kot bi jih z zmago. “Po tej dirki smo lahko hvaležni za Valtterija, ki je zmagal na dirki in celo osvojil dodatno točko za najhitrejši krog. Zelo dobro smo omejili škodo. Seveda vedno upaš na boljši rezultat, toda ta konec tedna smo večino stvari izpeljali zelo dobro. Valtteri je Maxu odščipnil osem pomembnih točk.”

0 0 glasovi
Oceni komentar
Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish