Bottas jezen ne Verstappna: Uničil mi je krog

Avtor prispevka: , objavljeno 28. oktobra 2017 .

Valtteri Bottas je po koncu kvalifikacij, preden se je odpravil na zaslišanje pred komisarje, dejal da mu je Max Verstappen pokvaril prvi hitri krog. Finec je vozil svoj prvi hitri krog v zadnjem delu kvalifikacij, pri tem pa je dohitel Verstappna, ki se je na svoj hitri krog šele pripravljal, zato je po stezi vozil počasi. Dirkač Red Bulla se je sicer umaknil na levo stran, toda videti je bilo, da je kljub temu nekoliko oviral Bottasa, kateremu so ovinek za tem blokirala kolesa.

Dirkač Mercedesa je z drugim hitrim krogom osvojil četrto štartno mesto za moštvenim kolegom Lewisom Hamiltonom, Verstappnom in Sebastianom Vettlom. “Bil sem v hitrem krogu in v zadnjem sektorju sem videl, da se Verstappen pelje zelo počasi. Bil je počasen na izhodu iz dvanajstega ovinka, s čimer mi je pokvaril linijo na vstopu v trinajsti ovinek, kjer so mi posledično blokirala kolesa. To mi je nedvomno pokvarilo čas,” je bil prepričan Finec, ki ni želel razpravljati o tem, ali si Verstappen po njeovem mnenju zasluži kazen ali ne. “Ne vem, ne vem, kaj glede tega pravijo pravila, toda vem, da mi je pokvaril krog. V zadnjem delu sem imel zato en pravi poizkus, namesto dveh,” je še dodal.

Verstappen pa seveda ne vidi razloga, da bi ga komisarji lahko kaznovali. “Peljal sem po notranji strani, on pa je peljal po svoji običajni liniji, kjer so mu blokirala kolesa, zato ne vidim nikakršnega incidenta.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish