Bottas je sposoben premagati Hamiltona in postati prvak

Avtor prispevka: , objavljeno 6. januarja 2019 .

Šef moštva Mercedes je prepričan, da je Valtteri Bottas sposoben premagati moštvenega kolega, petkratnega svetovnega prvaka Lewisa Hamiltona, kar pa bo težka naloga zdaj, ko je Britanec na vrhuncu forme. Sezone 2018 je bila za moštvo Mercedes in Hamiltona zelo uspešna, saj so osvojili oba naslova svetovnih prvakov, Bottas pa je bil na koncu razočaran, saj mu ni uspelo osvojiti niti ene same zmage, kljub temu, da vozi enak dirkalnik, kot Hamilton, ki je zmagal na enajstih dirkah.

Finec se je zato znašel pod pritiskom, saj mora letos pokazati boljšo formo, ali pa bo moral svoj sedež v sezoni 2020 verjetno prepustiti Estebanu Oconu.

“Lewis je trenutno v najboljši formi zadnjih šestih let,” je povedal Wolff. “Z razlogom je postal petkratni svetovni prvak. Premagati petkratnega prvaka na vrhuncu forme bo zelo težko in Valtteri se tega zaveda. Toda vseeno mislim, da je tega sposoben. Mislim, da je sposoben zmagati, saj je to v sezoni 2018 nekajkrat dokazal, toda imel je smolo ali pa je bil v položaju, ko ni mogel zmagati. Če iz tega dobi pozitivni zagon in če se zares vmeša v boj za naslov prvaka, lahko Valtteri postane svetovni prvak,” je še dodal Wolff.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish