Bottas je razkril psihičen udarec vloge pomočnika

Avtor prispevka: , objavljeno 3. januarja 2022 .

Valtteri Bottas je priznal, da je utrpel hud psihičen udarec, ko so ga pri Mercedesu prvič prosili, da pomaga moštvenemu tekmecu Lewisu Hamiltonu.

Finec je na trenutke vozil bolje od Britanca, a mu nikoli ni uspel konkurirati skozi celotno sezono, zaradi česar je pogosto moral sprejeti vlogo pomočnika. Toda na splošno meni, da so bili v nemški ekipi do njega pošteni. “Na splošno ja,” je dejal. “Še posebej ob začetkih sezon, pa zagotovo tja do sredine. Če je bila med nama razlika v točkah pa so v ekipi seveda začeli razmišljati o tem, kdo ima boljše možnosti, da na koncu postane prvak. Mislim, da se obnašanje in odločanje potem spremeni že podzavestno.”

Bottas je kar nekajkrat moral pomagati Hamiltonu in mu celo prepustiti zmago. Eden izmed takih primerov je dirka za veliko nagrado Rusije v 2018, ki je Finca močno prizadel. “Včasih sem jasno in glasno igral vlogo pomočnika in ko se je to zgodilo prvič, verjetno v 2018, sem to težko sprejel. Bilo mi je zelo težko. Psihično zame to ni bilo dobro, saj so mi misli zašle v črnino. S časom pa te stvari sprejmeš, če imaš manj točk.”

Finec je ob koncu lanske sezone zapustil Mercedes in se preselil k Alfi Romeo, kjer se bo preizkusil v vlogi vodje ekipe ob novincu Guanyu Zhou. “Tega se zelo veselim, saj je bil to tudi eden izmed razlogov, da sem prestopil k Alfi. Pripravljen sem prevzeti veliko odgovornost. To bo že moja deseta sezona in prepričan sem, da lahko zelo dobro izkoristim vse, česar sem se naučil pri Williamsu in Mercedesu,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish