Bottas: Današnja dirka odraža mojo letošnjo sezono

Avtor prispevka: , objavljeno 25. novembra 2018 .

Valtteri Bottas je dejal, da je bila današnja dirka odraz njegove letošnje sezone. Tako kot sezona se je tudi ta dirka zanj začela zelo dobro, končala pa precej slabše.

Finec je na kvalifikacijah osvojil drugo mesto, ki ga je na štartu dirke tudi zadržal. Čeprav je bil prvi del dirke zanj zelo dober, je v drugem delu na supersoft pnevmatikah povsem popustil in zdrsnil za Sebstiana Vettela in oba dirkača Red Bulla.

“Današnja dirka odraža letošnjo sezono. Začelo se je dobro, na koncu pa je bila katastrofa,” je dejal Bottas.

“V petem zavoju so mi blokirala sprednja kolesa, nato me je Sebastian s pomočjo DRS-a na ravnini uspel prehitel. Sprva sem mislil, da je bila to moja napaka, kar je sicer bila, ampak tudi veter je nenadno spremenil smer zaradi česar sem moral zavirati nekoliko prej.”

“Moštvo je nato ugotovilo določene vibracije na sprednji desni zavori, kar je pri zaviranju predstavljalo še dodatno težavo. Zato so kolesa tako pogosto blokirala. To se je zgodilo tudi v osmem zavoju, ko se je približal Verstappen.”

“Ugotoviti moramo kaj je šlo narobe.”

Finčeve težavo in predstavo zato tudi ni želel komentirati vodja moštva Mercedes Toto Wolf.

“Preden bom komentiral njegov nastop bi rad videl vse podatke.”

Verstappen in Bottas sta tudi rahlo trčila, potem, ko je Nizozemec v boju za tretje mesto z agresivnim manevrom prehitel Finca. Bottas je kmalu za tem ponovno zapeljal na menjavo pnevmatik, toda kljub temu je izgubljal čas v primerjavi z vodilnimi. V cilj je prišel 48 sekund za zmagovalcem dirke moštvenim kolegom Lewisom Hamiltonom.

“Manever Maxa ni bil sporen. Oba sva le dirkala. Res, da sva trčila in jaz sem bil tisti, ki je izgubil mesto in poškodoval dno dirkalnika. Vendarle pa je bilo to dirkanje pošteno.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish