BOTTAS: Če me RUSSELL premaga, to ne bi izgledalo dobro

Avtor prispevka: , objavljeno 4. decembra 2020 .

Finski dirkač ekipe Mercedes se pred drugim dirkaškim koncem tedna v Bahrajnu nahaja pod posebnim pritiskom. Premagati mora Georgea Russella, navsezadnje je mladinec Mercedesa in dirkač Williamsa eden izmed talentov, ki se spogleduje z njegovim sedežem.

22-letni Britanec, ki od leta 2017 spada v mladi kader srebrnih puščic, bo lahko ta konec tedna sedel v dirkalniku Lewisa Hamiltona, ki je moral zaradi pozitivnega testa na koronavirus izpustiti dirko. Na vprašanje, kaj bi to pomenilo za njegovo prihodnost, če bi Russell na dirki VN Sakhirja pristal pred njim, je Bottas pojasnil: “O tem nisem resno razmišljal. Težko je reči, kaj lahko pričakujemo od njega, kajti zelo dobro pozna ekipo, dirkalnik pa je nekoliko drugačen od tistega, s katerim je testiral in tudi nasploh je veliko novega. Jasno, če me premaga, potem to ne bi izgledalo tako dobro. A na to ne razmišljam, nisem takšen tip človeka. Razmišljam pozitivno in poskušam na to gledati kot motivacijo. In natančno tako se bom odpravil v ta konec tedna.

Čeprav o tem ne razmišlja in zaradi tega tudi ne čuti dodatnega pritiska, pa se Valtteri Bottas zaveda, da če ga George Russell to nedeljo premaga, to ne bi izgledalo dobro.

O obračunu za sedež v sezoni 2022 Bottas pred pričetkom dirkaškega konca tedna Sakhirja ni želel govoriti. “Vem, da mediji radi špekulirajo in kreirajo razne drame. Vendar pa dvomim, da George vidi tako in tudi sam tega ne počnem. Za njega je to sijajna priložnost, da se veliko nauči in pokaže, kaj zmore. In razumljivo želi vsak dirkač premagati svojega moštvenega kolega, naj si bo to sedaj Lewis Hamilton, George Russell ali kdorkoli drug, to je vseeno. Opraviti moram svoje delo in moj cilj je, da zmagam na preostalih dveh dirkah. Imam pogodbo za prihodnje leto in jasne cilje, ki sem si jih zastavil – tako kot ekipa -, zaradi česar je vse to zame dokaj enostavno. Tukaj ne vidim nobenega dodatnega pritiska,” še doda Finec.                    

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish