Bosta Vettel in Ricciardo zamenjala sedeža?

F1: Daniel Ricciardo (Renault) na stezi Paul Ricard 2019
Avtor prispevka: , objavljeno 18. marca 2020 .

Moštvo Renault bi za prihodnjo sezono lahko poskušal pridobiti usluge Sebastiana Vettla, če bi iz njihovega dirkalnika odšel Daniel Ricciardo, čeprav priznavajo, da bi namesto Nemca morda raje kakega mladega dirkača.

Ricciardu pogodba z Renaultom poteče ob koncu letošnjega leta, oziroma sezone, Avstralca pa nekateri že dlje časa posedajo v Ferrarijev dirkalnik, če bi se štirikratni svetovni prvak odločil zapustiti Maranello. Ricciardo upa, da bo letos z Renaultom pokazal boljše rezultate, kar bi ga prepričalo, da ostane v francoskem moštvu.

Cyril Abiteboul v pogovoru za francoski Canal+ ni zavrnil možnosti, da bi v primeru odhoda Ricciarda Vettlu ponudili pogodbo, zato se pričakovano francoski mediji že ogrevajo za možnost prihoda nemškega prvaka, ki je vse svoje naslove osvojil za volanom Red Bullovega dirkalnika z Renaultovim pogonskim agregatom.

“Ne bom rekel ne, saj je Seb odličen dirkač in velik šampion,” je povedal Abiteboul. “Z njim smo že sodelovali in zmagovali. Toda morda bi raje sodeloval z mladim dirkačem. Imamo svoj program mladih dirkačev, izmed katerih bo kdo na voljo za sezono 2021 ali 2022.”

Abiteboul je še dodal, da bo veliko vlogo pri odločitvi Ricciarda igral dirkalnik, a predvideva tudi, da si Daniel želi ostati pri njih in uspeti, potem ko je ob koncu sezone 2018 zapustil Red Bull, zaradi česar so ga nekateri mediji kritizirali.