Bosta moštvi Nieto in Avintia začeli sodelovanje z Yamaho?

Avtor prispevka: , objavljeno 24. februarja 2018 .

Satelitski ekipi Ducatija, Nieto in Avintia Racing sta izrazili možnost, da bi v naslednji sezoni namesto z Ducatijem lahko sodelovali z Yamaho.

Potem, ko je bilo v četrtek uradno znano, da se 18 letno sodelovanje med Yamaho in njeno satelitsko ekipo Tech 3 ob koncu letošnje sezone končuje, je postalo jasno, da morajo Japonci najti novo ekipo, če želijo imeti tudi v naslednji sezoni na štartni vrsti štiri motocikle. To pa ponuja priložnost ostalim satelitski ekipam za sodelovanje z japonsko ekipo.

Tako Nieto (prejšnji Aspar) kot Avintia Racing sta že izrazila zanimanje za sodelovanje. Ekipa Marc VDS je še ena od možnih ekip s katero bi lahko Yamaha sodelovala potem, ko je ekipa jasno izrazila nezadovoljstvo nad njihovim sodelovanjem z Hondo, kateremu je sledil tudi prestop Jacka Millerja k Ducatijevi satelitski ekipi Pramac.

Pri ekipi Marc VDS so v nedavnem intervjuju dejali, da iščejo sodelovanje z ekipo, ki jim bo ponudila ustrezen dolgoročen projekt. Obstaja namreč možnost, da bosta dve satelitski Yamahi postali ekipi Valentina Rossija, kot del njegovega projekta – imeti svojo ekipo v najelitnejšem razredu, ko se bo italijanski dirkač upokojil. Pri Dorni so sicer že lani dejali, da bo ekipa sedemkratnega svetovnega prvaka imela zagotovljeno mesto na štartni vrsti, če se Italijan odloči za to potezo.

Če, oziroma, ko bo Valentino Rossi imel svojo ekipo bo skoraj zagotovo sodeloval z Yamaho, glede na to, da je že toliko časa član te ekipe in da z ostalima konkurentoma (Honda, Ducati) ni ohranil najboljših odnosov. Prav tako imata tako Honda kot Ducati predvsem z ekipama LCR in Pramac zagotovljeni moštvi preko katerih njihovi dirkači pridejo do tovarniškega sedeža.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish