Borbenemu Gajserju se po padcu tokrat ni izšlo

Avtor prispevka: , objavljeno 1. avgusta 2016 .

Prva dirka V Belgiji je bila za našega Tima Gajserja ena izmed najtežjih, če ne najtežja letos, toda po zmagi na drugi dirki se je naš motokrosist vendarle počutil nekoliko bolje.

Tim je na štartu prve dirke padel na osmo mesto, ko so ga tekmeci uspeli zapreti in zadržati za sabo. Borbeno se je prebil do četrtega mesta in se za tretje mesto udaril s Febvrejem in Strijbosom. Med trobojem je zaradi blata moral odvreči očala, zaradi česar je njegov boj za tretje mesto postal še težji. Sedem minut pred koncem je v prvem delu kroga zdrsnil in izgubil dve mesti, pet krogov pred koncem pa je padel in izgubil še več mest, ter dirko končal na petnajstem mestu.

To ga je še toliko bolj podžgalo v drugi dirki, ko je vodil od štarta do cilja, pri tem pa zadržal vse napade Antonia Cairolija.

Dirkaški konec tedn v Belgiji je tako končal na še vedno odličnem petem mestu, s čimer sta najbližja zasledovalca v svetovnem prvenstvu, Max Nagl in Tony Cairoli, uspela nekoliko zmanjšati Gajserjevo točkovno prednost.

V Lommelu je sicer v skupnem seštevku dirke slavil domačin Kevin Strijbos, Nagl je bil drugi, Cairoli pa tretji.

Gajserjevo je še vedno prvi v točkovanju prvenstva s 607 točkami, Cairoli na drugem mestu pa ima 103 točke manj.

Naslednja dirka je na sporedu prihodnji konec tedna, ko se bodo motokrosisti pomerili za VN Švice.

Jernej Irt je padel v obeh dirkah, po padcu na drugi pa je zaradi prehudih bolečin v rami moral odstopiti.

Povzetek VN Belgije:

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish