Navtični sejem Bonaca 2014

Avtor prispevka: , objavljeno 2. oktobra 2014 .
Portorož, 28. september – štirje sončni dnevi, več sto svetovnih in domačih priznanih blagovnih znamk in številni obiskovalci so zaznamovali letošnji že tradicionalni sejem navtike, karavninga in kampinga, turizma in športa. Bonaca se je v treh letih pestrega sejemskega in obsejemskega dogajanja uveljavila kot edina oblika sejemske prireditve, ki v prostoru severnega Jadrana pod enim dežnikom združuje več med seboj sorodnih panog in obiskovalcem tako ponuja obogatene vsebine s področja zelene energije, medsebojnega povezovanja, turizma, športne opreme in kakovostnega preživljanja prostega časa.

Kreiranje novih poslovnih priložnosti dokazuje, da navtični segment, v primerjavi s prejšnjimi leti, beleži porast plovil, ki so kot dopolnilo ostalim panogam usmerjena k novim tehnologijam za boljšo učinkovitost. Izjemno zanimanje za počitniška vozila ob boku domače Adrie mobil in drugih priznanih svetovnih proizvajalcev pa je dokaz, da Bonaca ponuja vse več zanimivosti za obiskovalce, ki vedo kako kvalitetno preživljati svoj prosti čas. Pozornost številnih obiskovalcev je bila usmerjena v najnovejše električne avtomobile, motorje, kolesa in plovila, pestro dogajanje turističnih ponudnikov pod okriljem »Slovenije brez meja« in bogati kulinariki okusov Krasa. Bonaca pa je kot edini sejem v regiji tudi letos prostor v najlepši marini severnega Jadrana, Marini Portorož namenil vse bolj priljubljenim in praktičnim mobilnim hišicam.

Bonaca je treh letih svojega etabliranja postala plato za številne obsejemske priredite in pestremu športnemu dogajanju. V navtičnem delu so tako v organizaciji enavtike bile že drugič podeljene nagrade za Skipper leta, spletni portal avtokampi.si, pa je tako že tradicionalno podelil nagrade Naj kamp Adria kampom različnih kategorij iz Slovenije, Italije, Avstrije, Hrvaške in Črne gore. Letošnjo Bonaco je obarvala svečana podelitev priznanj Naša Slovenija s častnim pokroviteljstvom predsednika Državnega zbora RS Mitje Bervarja.

Direktor sejma Bonaca Tadej Puntar je ob zaključku edine tovrstne prireditve severnega Jadrana pod črto dodal: »Obiskovalci sejem Bonaca skozi vsa tri leta pozorno spremljajo in ne samo to; Bonaco so zabeležili v svoje koledarje kot prireditev, ki jo je v srčiki Portoroža vredno obiskati. To je priznanje in uspeh sejma in tudi potrditev, da je tovrstna oblika, velikost in struktura sejma Bonaca zagotovo prava za zadovoljitev raznolikih in še tako zahtevnih avanturističnih okusov. To pa ne velja zgolj za obiskovalce za katere vsako leto Bonaco skušamo narediti še toliko bolj zanimivo, z vključevanjem različnih vsebin in povabilom različnih svetovno priznanih proizvajalcev, temveč tudi za razstavljavce, ki so Bonaco prepoznali kot poslovno priložnost za kreiranje novih stikov. Vsako leto je to naš cilj in z vsakim letom ta cilj tudi presegamo. Z letošnjim tematsko razvejanim sejmom smo izpolnili svoja pričakovanja. Z današnjim dnem začenjamo s snovanjem prihodnjega še večjega in še bolj obogatenega sejma v Marini Portorož, ki je postala resnično prava lokacija promocije svojih produktov za omenjena področja.«

Mednarodno prepoznaven salon Bonaca je že tretje leto zapored pokazal, da se lahko z energijo svojega delovanja postavi ob bok svetovnim sejmom in tako 40 kilometrov dolgo slovensko obalo obogati s pravimi vsebinami in dogajanjem. Z Bonaco v času sejemskega in obsejemskega dogajanja diha tako ne samo mesto Portorož, občina Piran, temveč celotna regija.

Foto: Simon Omahen