Bomo leta 2023 gledali MotoGP v sosednji Madžarski?

MotoGP: Marc Marquez je postavil najhitrejši čas prvega treninga v Mugellu
Avtor prispevka: , objavljeno 24. junija 2020 .

Z Madžarske prihajajo novice, da se njihova vlada aktivno pogovarja, da bi v sezoni 2023 pripeljala dirko za MotoGP. Podpisan je bil že dogovor z Dorno v novembru. Madžarska načrtuje izgradnjo novega dirkališča na obrobju Hajdunanasa. 

Minister za inovacije in tehnologijo Laszlo Palkovics je napovedal, da bo država priskrbela 188 milijonov evrov za izgradnjo novega dirkališča. Poleg dirkališča bo kompleks vseboval še storitvene prostore, izobraževalne prostore in konferenčne center, ter hotele. Cilj projekta je pomagati gospodarstvu v državi po krizi z koronavirsuom.

Z Dorno, naj bi podpisali 8 letno pogodbo za izvedbo dirk. Poleg MotoGP bi bilo lahko dirkališče tudi primerno za izvedbo dirk F1. Poleg Madžarske je bila letos predvidena dirka na novem dirkališču na Finskem, vendar je dirka odpovedana zaradi koronevirusa. Prihodnje leto se koledarju pridružuje dirka v Indoneziji in leta 2022 mogoče dirka v Braziliji in Portugalski Portimao. Tako se nam obeta, kar nekaj novih dirkališč in razširitev koledarja MotoGP.

Madžarska je v preteklosti že gostovala 500cc kubične motorje to je zdajšnji razred MotoGP v letu 1990 in 1992 na zdajšnjem dirkališču v Hungaroringu.

Foto: Honda

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish