Bolni MATTIA BINOTTO zapustil Abu Dabi

Avtor prispevka: , objavljeno 10. decembra 2020 .

Mattie Binotta ne bo ob Ferrariju na finalni dirki letošnje sezone v Abu Dabiju. Šef Scuderie se je v zadnjem času prostovoljno odločil, da ne potuje na dirki VN Turčije in Bahrajna, da bi se posvetil drugim nalogam v tovarni. Sedaj bo odstoten neprostovoljno.

Kot poročajo na uradni spletni strani Formule 1, je Binotto zbolel in že danes odpotoval domov v Italijo. Pri tem naj ne bi šlo za okužbo s koronavirusom, se še glasi. Posebej slabo se Binotto ne počuti, nekaj dni počitka bo dovolj, da si opomore. Binotto se je po dveh izpuščenih dirkah v Turčiji in Bahrajnu (prva dirka) vrnil v paddock šele na drugo bahrajnsko dirko, ki je nosila ime VN Sakhirja. Sedaj bo moral športni direktor ekipe Laurent Mekies še tretjič zastopati Binotta kot šef moštva.

S tem bo Mattia Binott manjkal tudi na zadnjem dirkaškem tednu Ferrarija za Sebastiana Vettla. Ekipa iz Maranella je maja meseca sporočila, da za prihodnje leto z njim ne načrtujejo več. Kot njegovo zamenjavo je Ferrari pripeljal Carlosa Sainza iz ekipe McLaren. Vettel pa se po 118 dirkah in 14 zmagah za rdeče seli v ekipo Aston Martin, ki letos še nastopa pod imenom Racing Point.

         

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish